Veelgestelde vragen

Wat is sim only?

Een sim only abonnement is een telefoonabonnement dat wordt geleverd zonder een telefoon, je krijgt dus alleen een simkaart met hierop een maandelijks aantal belminuten, sms berichten en (eventueel) een internetbundel. Een sim only abonnement is veel voordeliger dan een telefoonabonnement waarbij een toestel wordt geleverd, je betaalt dus alleen maar voor je maandelijkse verbruik. Een sim only abonnement wordt dan ook steeds populairder, veel mensen kopen zelf een los toestel of gebruiken nog steeds het toestel dat ze al hadden bij het vorige telefoonabonnement, dit levert een besparing tot wel 60% op!

Zijn alle sim only abonnementen hetzelfde?

Er zijn veel verschillende soorten sim only abonnementen beschikbaar en vaak is het ook mogelijk om zelf een sim only abonnement samen te stellen. Zo kun je bijvoorbeeld als je veel belt maandelijks meer belminuten kopen en als je veel internet verbruikt een hogere internetbundel kiezen. Het ideale aan een sim only abonnement is dat deze samengesteld kan worden zoals jij dat wilt, zo betaal je dus niet onnodig te veel voor belminuten of internet dat je toch niet gebruikt! Op deze website hebben wij alle sim only abonnementen al voor u vergeleken. Nadat u heeft opgegeven hoevel belminuten, sms berichten en internet u wilt gebruiken, zoekt ons systeem voor u naar het voordeligste sim only abonnement.

Hoe lang zit ik aan een sim only abonnement vast?

Hoe lang je aan een sim only abonnement vastzit verschilt per aanbieder, de meest voorkomende contractvormen zijn maandelijks, jaarlijks of tweejaarlijks. In onze vergelijker kun je aangeven hoe lang je maximaal aan een sim only abonnement vast wilt zitten, de vergelijker zal hier dan rekening mee houden tijdens het zoeken naar sim only abonnementen.

Wat is het verschil tussen de internetsnelheden?

Er zijn veel verschillen in internetsnelheden tussen de verschillende sim only abonnementen. De meest voorkomende snelheden zijn 3G of 4G, maar er zijn ook providers die de internetsnelheid hebben gelimiteerd tot een bepaalde grens. In de vergelijker van simonlypagina.nl staat altijd duidelijk aangegeven wat de internetsnelheid van het sim only abonnement is, zo kom je dus niet voor verassingen te staan.

Kan ik mijn nummer behouden bij een sim only abonnement?

Ja, het is altijd mogelijk om je nummer te behouden als je overstapt op een sim only abonnement of wilt veranderen van provider. Je kunt dit vaak al tijdens het bestelproces bij de desbetreffende aanbieder van het sim only abonnement aangeven. Indien er tijdens het bestelproces nog niet om nummerbehoud wordt gevraagd, dan kun je het beste even telefonisch contact opnemen met de desbetreffende aanbieder van het sim only abonnement.

Krijg ik een toestel bij een sim only abonnement?

Nee, bij een sim only abonnement krijg je enkel de simkaart geleverd. Deze simkaart kun je in je telefoon stoppen en vervolgens kun je gebruik maken van een aantal belminuten, sms berichten en de internetbundel die op de simkaart staan. Wel kun je gewoon een los toestel aanschaffen, hier kun je vervolgens de simkaart in doen. Let er wel goed op dat je een telefoon aanschaft zonder simlock.

Kan ik mijn bundels tussentijds wijzigen?

Het is bij veel aanbieders van sim only abonnementen mogelijk om je bundel tussentijds te wijzigen. Let er wel op dat dit niet bij iedere aanbieder mogelijk is. Sommige aanbieders hebben bijvoorbeeld de regel dat je enkel je bundel omhoog mag aanpassen, je mag dan gedurende de rest van de contractduur je bundel niet meer naar beneden aanpassen. Voor meer informatie over het aanpassen van de bundel kun je dus het beste contact opnemen met de aanbieder van het desbetreffende sim only abonnement, zij zullen je meer informatie kunnen geven.

Hoe lang duurt het afsluiten van een sim only abonnement?

Het afsluiten van een sim only abonnement kan gemakkelijk en snel gebeurd zijn, veelal kun je dan ook eenvoudig online een sim only aanvragen. Normaal gesproken duurt de levering van een sim only abonnement niet langer dan een week, houd er echter wel rekening mee dat dit per aanbieder van het sim only abonnement kan verschillen.

Moet ik mijn oude abonnement zelf opzeggen?

In veel gevallen is het niet nodig om je oude abonnement op te zeggen als je overstapt van provider, de provider waar je naar overstapt kan dit namelijk al voor je doen. Het verschilt per aanbieder of er een overstapservice is inbegrepen, informeer hier dus altijd eerst naar bij de desbetreffende aanbieder van een sim only abonnement. Indien er geen overstapservice wordt geboden, dan moet u zelf uw oude abonnement opzeggen. Dit kan vaak online, per mail of in sommige gevallen schriftelijk.

Wat zijn eenmalige kosten bij een sim only?

In de vergelijker van simonlypagina.nl staan vaak eenmalige kosten weergegeven, dit zijn kosten die de provider rekent voor het afsluiten van een sim only abonnement. Niet alle aanbieders van sim only abonnementen vragen eenmalige kosten, bij sommige aanbieders is het aanvragen van een sim only abonnement dan ook kosteloos. Vaak zijn de eenmalige kosten bedoeld voor het maken van de simkaart, het verzenden van de simkaart en eventuele administratieve kosten. De eenmalige kosten worden altijd betaald bij het aflsuiten van het abonnement.

Hoe zit het met de dekking?

In Nederland zijn er drie netwerken actief, dit zijn Kpn, Tmobile en Vodafone. Alle aanbieders van zowel sim only als telefoonabonnementen maken gebruik van een van deze netwerken. Het verschilt per netwerk hoe goed de dekking per regio is, hiervoor kunt u het beste de aanbieder van het desbetreffende sim only abonnement raadplegen. Over het algemeen is de dekking in de randstad bij alle drie de netwerken uitstekend, buiten de randstad zit er vaak wel verschil in de dekking tussen de verschillende netwerken.

Ik weet niet welk sim only abonnement ik moet nemen

Als u niet precies weet welk sim only abonnement u moet nemen, dan kan onze keuzehulp een uitkomst voor u zijn. Na het beantwoorden van een aantal vragen van de keuzehulp zal ons systeem op zoek gaan naar de sim only abonnementen die het beste bij u passen, uiteraard zal het systeem voor u zoeken naar de voordeligste sim only abonnementen. U kunt onze keuzehulp vinden door boven in het menu op ‘keuzehulp’ te klikken.

Kan ik ook in het buitenland bellen of internetten?

De meeste sim only abonnementen zijn enkel geschikt voor het gebruik in Nederland, voor gebruik in het buitenland worden meestel hogere kosten gerekend. Zo betaalt u dan bijvoorbeeld vaak voor uw gebruikte belminuten en MB’s. Als u veel in het buitenland zit kan het voor u voordeliger zijn om te zoeken naar een sim only abonnement die u ook in het buitenland kunt gebruiken. Vaak kunt u met een buitenlandbundel kosteloos bellen, sms’en en internetten in heel Europa. Houd er wel rekening mee dat een buitenlandbundel duurder is dan een Nederlandse bundel.

Wat als ik over mijn bundel heen ga?

Het verschilt per aanbieder van sim only abonnementen wat de regels zijn als u uw bundel overschrijdt. Zo worden bij sommige aanbieders de extra verbruikte belminuten of MB’s in rekening gebracht. Er zijn echter ook aanbieders waarbij u wel nog gebruik mag blijven maken van internet, enkel de internetsnelheid zal dan flink worden verminderd. Zorg ervoor dat u goed op de hoogte bent van de regels die uw provider hanteert, zo komt u niet voor onaangename verassingen te staan!

Een micro of mini simkaart bestellen

Bij alle aanbieders van sim only abonnementen kunt u aangeven welk formaat simkaart u wenst te ontvangen, dit omdat het per telefoon verschilt welke sim kaart hier in moet. De meest voorkomende formaten zijn tegenwoordig de micro of mini simkaart. Als u niet weet welke simkaart er in uw telefoon moet raadpleeg dan de handleiding van de telefoon.

Ik ben mijn simkaart of telefoon kwijtgeraakt

Wanneer u uw telefoon of simkaart bent kwijtgeraakt, dient u zo snel mogelijk contact op te nemen met de aanbieder van uw sim only abonnement. Dit om te voorkomen dat de persoon die uw telefoon heeft gevonden/gestolen u op hoge kosten kan jagen. Neem dus altijd zo snel mogelijk contact op met de provider, deze zullen uw sim only abonnement dan zo snel mogelijk blokkeren zodat er geen misbruik van gemaakt kan worden. Het is daarnaast ook sterk aan te raden uw telefoon altijd te beveiligen met een pincode of wachtwoord. Het is daarnaast altijd mogelijk om een nieuwe simkaart aan te vragen bij de aanbieder van uw sim only abonnement. Hier zijn echter wel kosten aan verbonden, de aanbieder moet namelijk een nieuwe simkaart maken en deze aan u verzenden. Gemiddeld genomen liggen de kosten voor het aanvragen van een nieuwe simkaart tussen de 10 en 20 euro.

Kan ik echt onbeperkt bellen of sms’en met een onbeperkte bundel?

Echt onbeperkt bellen of sms’en bestaat niet, hier zitten altijd regels aan vast. In principe wordt met onbeperkt bellen bedoeld dat dit praktisch onbeperkt is. U kunt dus zo veel bellen en sms’en als u wilt. Het is echter niet toegestaan om uw telefoon uit te lenen of vele duizenden sms berichten te verzenden. Vaak staat in de algemene voorwaarden van het sim only abonnement vermeld wat onder ‘onbeperkt’ wordt verstaan. Aanbieders van sim only abonnementen hebben deze regels opgesteld om misbruik te voorkomen.

Sim only vergelijken

Op simonlypagina.nl kunt u eenvoudig en snel alle sim only abonnementen met elkaar vergelijken. Wilt u graag een nieuw sim only abonnement of bent u benieuwd op u momenteel te veel betaalt? Start dan snel de vergelijker!

Vergelijk sim only abonnementen
Populaire abonnementen