Het 2G netwerk gaat er nu echt uit

Geplaatst op 31-10-2019 12:08

Het 2G netwerk gaat er nu echt uit

Het 2G netwerk gaat binnenkort echt tot de verleden tijd behoren. Verreweg de meeste mensen maken tegenwoordig op de smartphone gebruik van het 4G netwerk. Veel mensen die een wat ouder toestel hebben maken gebruik van het iets oudere 3G netwerk. Uiteindelijk is er ook nog een kleine groep mensen die nog gebruik maakt van het 2G netwerk en voor hen komt daar nu echt een einde aan. Het 2G netwerk gaat nu namelijk echt verdwijnen.

Providers informeren over het stoppen van het 2G netwerk

Niet alle providers hebben nog te maken met klanten die gebruik maken van het oude 2G netwerk. De providers die in het klantenbestand wel nog mensen hebben aangetroffen die het 2G netwerk gebruiken hebben de klanten in de meeste gevallen al geïnformeerd over het verdwijnen van het 2G netwerk. Zo verstuurde Simpel al een mail met deze melding aan alle klanten. Simpel maakt zelf gebruik van het T-Mobile netwerk en dit netwerk wordt steeds drukker, zo geeft de provider aan. Het is belangrijk om het 2G netwerk helemaal te laten verdwijnen, zodat er weer ruimte vrijkomt op het netwerk.

Het 2G netwerk verdwijnt niet direct

Het spreekt voor zich dat niet verwacht mag worden dat klanten per direct zorgen voor een toestel met minimaal een 3G netwerkverbinding. Daarom zal het 2G netwerk niet per direct verdwijnen, maar krijgen mensen nog ruim de tijd om over te schakelen naar een nieuwer netwerk. Simpel geeft aan dat het 2G netwerk definitief uitgeschakeld wordt in november 2020.

Betekent dit dat het 5G netwerk eraan komt?

Veel mensen zijn eigenlijk niet bekend met het 2G netwerk. Zeker de jongere generatie heeft dit netwerk niet meegekregen en kan zich maar weinig voorstellen bij de lage snelheid van internet die bij dit netwerk hoort. Het 2G netwerk werd dan ook al jaren geleden opgevolgd door het 3G netwerk, waarna ook het 4G netwerk in gebruik werd genomen. Het is bekend dat er hard wordt gewerkt om een 5G netwerk te realiseren. Velen vragen zich dan ook af of het 5G netwerk beschikbaar komt wanneer het 2G netwerk helemaal verdwijnt. Hier lijkt het inderdaad wel op. T-Mobile heeft namelijk bekend gemaakt dat het 5G netwerk in 2020 uitgerold zal worden.

Weg met het 2G netwerk

Er komt dus echt een einde aan het 2G netwerk. Dit zal voor bepaalde personen betekenen dat zij een nieuw toestel aan moeten schaffen. Een ander abonnement kan natuurlijk wenselijk zijn en sim only is dan de meest voordelige optie. Natuurlijk kun je bij ons alle sim only abonnementen vrijblijvend vergelijken.

Sim only vergelijken

Op simonlypagina.nl kunt u eenvoudig en snel alle sim only abonnementen met elkaar vergelijken. Wilt u graag een nieuw sim only abonnement of bent u benieuwd op u momenteel te veel betaalt? Start dan snel de vergelijker!

Vergelijk sim only abonnementen
Top 5 Populaire abonnementen