Providers geven het meest uit aan sim only advertenties

Geplaatst op 01-11-2018 02:55

Providers geven het meest uit aan sim only advertenties

Dat telecomproviders veel reclame maken is geen nieuws. We kennen allemaal de televisiecommercials van onder meer Ben, T-Mobile en Tele2 wel. Daarnaast hebben we natuurlijk niet alleen te maken met reclames op televisie, maar ook radioreclame en bijvoorbeeld advertenties op social media en in Google. Wanneer we kijken naar de uitgaven van providers aan advertenties, dan zien we dat de aandacht volop uit gaat naar het promoten van sim only.

Bijna 30 miljoen euro aan advertentiekosten

De totale uitgaven die de providers doen aan advertentiekosten liegen er niet om. In totaal hebben we het over een bedrag van bijna 30 miljoen euro. Adverteren is op de eerste plaats alles behalve goedkoop in deze tijd, maar daarnaast is het natuurlijk ook zo dat de sim only providers de concurrentiestrijd met elkaar aan moeten gaan. Zeker nu steeds meer mensen kiezen voor een sim only abonnement gaat de focus van de providers in het bijzonder hier naar uit.

Wat geven de providers uit aan sim only advertenties?

Als we alleen eens kijken naar de maanden augustus en september van 2018, dan zien we aardige bedragen staan. KPN gaf in deze twee maanden het minst uit aan sim only advertenties. Deze partij gaf ‘slechts’ 4 miljoen euro uit. Vodafone had een wat ruimer budget beschikbaar in deze periode en gaf 5,1 miljoen euro uit aan advertenties op het vlak van sim only. Ook Tele2 pakte flink uit om sim only abonnementen te promoten. Zij gaven een bedrag van 5,5 miljoen euro uit in deze twee maanden tijd. Koploper is toch wel T-Mobile, met een totale uitgave van 7,7 miljoen euro.

Moet dat niet allemaal doorberekend worden?

De vraag is natuurlijk wel of de hoge uitgaven voor sim only abonnementen niet worden doorberekend aan de klanten. Betalen wij niet uiteindelijk voor die advertenties? Gedeeltelijk wel natuurlijk, maar uiteindelijk weten alle providers in wat voor tijd we tegenwoordig leven. Je hebt als aanbieder van sim only gewoonweg een groot marketingbudget nodig om de concurrent bij te kunnen houden. Natuurlijk kun je bij ons eenvoudig alle sim only abonnementen vergelijken.

Sim only vergelijken

Op simonlypagina.nl kunt u eenvoudig en snel alle sim only abonnementen met elkaar vergelijken. Wilt u graag een nieuw sim only abonnement of bent u benieuwd op u momenteel te veel betaalt? Start dan snel de vergelijker!

Vergelijk sim only abonnementen
Top 5 Populaire abonnementen