Geen Sim Only met 3G meer bij Vodafone

Geplaatst op 21-08-2018 11:18

Geen Sim Only met 3G meer bij Vodafone

3G internet, bestaat dat nog? Ja, dat bestaat nog. Sterker nog, er zijn nog aardig wat mensen die er gebruik van maken. Dit zijn vooral mensen met een Sim Only abonnement. Mensen die een abonnement met toestel hebben maken eigenlijk allemaal al gebruik van 4G internet. In Nederland zijn er nog aardig wat mensen met een 3G verbinding op een ouder toestel, maar dit aantal krimpt met de dag. Daarom heeft Vodafone nu als eerste provider besloten om 3G helemaal uit het internetaanbod te halen.

Van 3G naar 5G overstappen

Wie het lang vol kan houden om gebruik te maken van 3G internet kan straks misschien wel zo overstappen naar 5G, waardoor het tussenliggende 4G netwerk wordt overgeslagen. Mensen die dit doen zullen niet weten wat zij meemaken wanneer zij voor het eerst gebruik gaan maken van 5G. Op dit moment is 5G nog niet beschikbaar in ons land, maar Vodafone heeft wel al mogelijkheden om het aan te bieden. De provider voert op dit moment al tests uit in Spanje met 5G internet op smartphones. Vanaf 2020 zouden we dit 5G netwerk ook wel in Nederland mogen verwachten.

Wanneer eindigt 3G precies?

Vodafone heeft natuurlijk niet zomaar besloten om 3G internet er helemaal uit te doen. De provider heeft eens gekeken naar de Sim Only gebruikers en het bleek dat nog slechts 5 procent van al deze gebruikers een 3G verbinding heeft. De overige 95 procent heeft inmiddels al een 4G verbinding. Toch wil Vodafone de Sim Only gebruikers met 3G wel de tijd geven om over te stappen naar 4G. Er is dan ook besloten om 3G pas in 2022 helemaal te laten vervallen.

Wachten op Sim Only met 5G

Het is dus voor de 3G gebruikers echt mogelijk om gebruik te blijven maken van 3G totdat 5G er daadwerkelijk is. Uiteindelijk zal 5G ongeveer anderhalf jaar vóór het verdwijnen van 3G bij Vodafone verschijnen. Mocht je erg gehecht zijn aan je toestel met 3G, dan is het dus niet nodig om nu al stappen te ondernemen. Wil jij wel al een Sim Only abonnement met sneller internet? Dan kun je natuurlijk nu de Sim Only abonnementen met 4G vergelijken.

Sim only vergelijken

Op simonlypagina.nl kunt u eenvoudig en snel alle sim only abonnementen met elkaar vergelijken. Wilt u graag een nieuw sim only abonnement of bent u benieuwd op u momenteel te veel betaalt? Start dan snel de vergelijker!

Vergelijk sim only abonnementen
Top 5 Populaire abonnementen