Van simkaart naar e-sim

Geplaatst op 20-08-2018 06:59

Van simkaart naar e-sim

De simkaart heeft van begin tot einde nogal wat ontwikkelingen doorgemaakt. De allereerste simkaarten waren vrij groot. Vervolgens werden ze een stukje kleiner, waarna er uiteindelijk nog een stukje werd afgehaald. De meeste nieuwe simkaarten worden tegenwoordig dan ook geleverd met randjes om af te klikken, zodat je de simkaart makkelijk naar de juiste grootte voor jouw toestel kunt klikken. Hier lijkt nu ook een einde aan te komen, want de e-sim is in aantocht.

Een hekel aan simkaarten

Veel mensen zijn geen fan van simkaarten. Uiteindelijk heb je dat kaartje niet nodig in je toestel als je internet op wifi gebruikt. Natuurlijk heb je de kaart wel nodig voor bellen en berichten sturen. Toch worden we er allemaal niet vrolijk van. De simkaart raakt snel kwijt of is lastig uit het toestel te halen. De e-sim zou alle frustraties over het stukje plastic met gouden strip moeten laten verdwijnen. Deze e-sim is namelijk geen simkaart zoals we deze gewend zijn.

Wat is de e-sim dan wel?

De e-sim kan het best worden omschreven als een elektronische simkaart die werkt door middel van een chip. Deze chips worden in smartphones vastgezet en kunnen functioneren als een virtuele simkaart. Je kunt de e-sim dus zelf niet zien, want deze is virtueel. Hoe werkt het dan? Je kunt de virtuele simkaart bij je provider activeren. Nederlandse providers maken gebruik van beveiligde servers en kunnen ervoor zorgen dat jij je smartphone kunt gaan gebruiken met je e-sim.

Wat zijn de voordelen van e-sim?

Zeker nu steeds meer mensen voor Sim Only kiezen is een e-sim een voor de hand liggende ontwikkeling. Je hoeft geen simkaart meer te wisselen per telefoon, maar activeert gewoon de e-sim in het toestel. Je simkaart kan niet worden gestolen en kan ook niet ongewenst in een toestel van een ander belanden. Daarnaast blijft er meer ruimte over in de smartphones voor nieuwe technologie en zijn de e-sims een stuk sneller. Veel voordelen dus, zeker als je gebruik maakt van Sim Only.

Eerste toestellen met e-sim

Ga je Sim Only vergelijken voor een nieuw toestel? Dan kun je er al een beetje op letten, want de eerste smartphones met een e-sim zijn al de markt op gestuurd. De komende jaren zullen dit er alleen nog maar meer worden, tot er geen fysieke simkaarten meer over zijn en zij tot de geschiedenis behoren.

Sim only vergelijken

Op simonlypagina.nl kunt u eenvoudig en snel alle sim only abonnementen met elkaar vergelijken. Wilt u graag een nieuw sim only abonnement of bent u benieuwd op u momenteel te veel betaalt? Start dan snel de vergelijker!

Vergelijk sim only abonnementen
Top 5 Populaire abonnementen