VodafoneZiggo niet zo succesvol als voorspeld

Geplaatst op 16-05-2018 01:19

VodafoneZiggo niet zo succesvol als voorspeld

Toen Vodafone en Ziggo fuseerden werd er veel verwacht van de toekomst van het nieuwe bedrijf, VodafoneZiggo. Logisch ook, want twee van de meest succesvolle bedrijven van ons land werden samengevoegd tot één grote organisatie. Toch blijkt nu dat het bedrijf niet zo succesvol is als van tevoren werd gedacht. Zowel de winst als de omzet zijn namelijk behoorlijk gedaald in het eerste kwartaal van 2018 en dat gaat tegen alle verwachtingen in.

Een winstdaling is geen verlies

VodafoneZiggo kreeg in het eerste kwartaal van dit jaar te maken met een aardige winstdaling. De opbrengst was ‘slechts’ 972 miljoen euro. Dat betekent dat het bedrijf vier procent in heeft moeten leveren op de opbrengsten. In het eerste kwartaal bedroeg de operationele winst 31 miljoen euro. Vorig jaar was dit nog 54 miljoen euro in het eerste kwartaal van het jaar. Het is dus een flinke winstdaling, maar er is geen sprake van verlies. Overigens is VodafoneZiggo niet de enige partij die te maken krijgt met daling van de omzet. Meerdere telefoonproviders, waaronder T-Mobile, moesten de omzet zien dalen.

Sim only abonnementen zijn de oorzaak

Steeds meer mensen stappen over naar een sim only abonnement en dit zorgt ervoor dat er aanzienlijk minder telefoons worden verkocht. Juist de verkoop van telefoons bij abonnementen zorgde voor een hoge omzet en winst. Nu er een stuk minder smartphones over de spreekwoordelijke toonbank gaan dalen de cijfers drastisch. De komst van sim only abonnementen en de toename aan populariteit ervan is dan ook deels de oorzaak van de dalende cijfers. Daarnaast worden ook de nieuwe Europese regels voor roaming genoemd als oorzaak.

Nog drie kwartalen om het goed te maken

VodafoneZiggo zit niet direct met de handen in het haar, maar kijkt vooral vol vertrouwen naar de rest van 2018. Het bedrijf verwacht dan ook dat 2018 uiteindelijk ongeveer even succesvol zal zijn als 2017. VodafoneZiggo heeft dus nog drie kwartalen te gaan om de cijfers een behoorlijk eind omhoog te krikken. De toenemende populariteit van sim only abonnementen is hoe dan ook een belangrijk aandachtspunt voor alle providers op de markt.

Sim only vergelijken

Op simonlypagina.nl kunt u eenvoudig en snel alle sim only abonnementen met elkaar vergelijken. Wilt u graag een nieuw sim only abonnement of bent u benieuwd op u momenteel te veel betaalt? Start dan snel de vergelijker!

Vergelijk sim only abonnementen
Top 5 Populaire abonnementen