Sim only wint het van het abonnement

Geplaatst op 16-05-2018 01:18

Sim only wint het van het abonnement

Het zat er al een heel tijdje aan te komen, maar nu zijn daadwerkelijk de nieuwe statistieken vrijgegeven. Sim only wint het inmiddels van het telefoonabonnement met toestel. In Nederland heeft ongeveer de helft van de mensen met een mobiel toestel nu sim only, terwijl nog slechts een ruime 35 procent een abonnement met smartphone heeft. Dan is er natuurlijk ook nog de prepaid optie. Deze blijkt vooral populair onder de jongste smartphonegebruikers.

Sim only gebruikers zijn zeer tevreden

Er is direct ook gekeken naar de tevredenheid van de verschillende groepen smartphonegebruikers. Natuurlijk zijn er nog steeds mensen met een smartphone abonnement die hierdoor geen BKR-codering hebben gekregen. Zij hadden het abonnement al voordat de wijziging in de wet werd doorgevoerd. Van deze personen overweegt ongeveer 5 procent om na afloop van het abonnement met toestel over te stappen op sim only. Wanneer we kijken naar de andere groep, dan zien we dat veel minder mensen willen overstappen van een sim only abonnement naar een abonnement met smartphone. Hier gaat het namelijk om nog geen 1,5 procent.

Jongeren willen eerder een abonnement met toestel

Dat het grotere plaatje pas wordt bekeken wanneer mensen volwassen zijn, dat is ook duidelijk te zien aan de statistieken. Van alle jongeren met een sim only abonnement, vaak aangeschaft door de ouders, zou het grootste deel liever een abonnement met toestel hebben. De reden hiervoor is simpel: zij willen het nieuwste toestel zonder hiervoor te betalen. Als hen verteld wordt dat zij hier wel degelijk voor betalen, maar dan in de vorm van maandelijkse termijnen, worden de schouders opgehaald. Overigens heeft bijna 1 op de 5 jongeren nog een prepaid telefoon. Slechts 2 procent van deze groep zou liever een abonnement hebben.

Samsung is het meest populair

Onder de mensen met een sim only abonnement is de Samsung het meest populair. De Samsung S8 heeft veel indruk gemaakt, zo blijkt, maar ook de goedkopere toestellen doen het erg goed. Het is altijd goed om sim only abonnementen met elkaar te vergelijken voordat je een keuze maakt. De aanbieder die vandaag het goedkoopst is kan morgen weer tot de duurdere opties behoren.

Sim only vergelijken

Op simonlypagina.nl kunt u eenvoudig en snel alle sim only abonnementen met elkaar vergelijken. Wilt u graag een nieuw sim only abonnement of bent u benieuwd op u momenteel te veel betaalt? Start dan snel de vergelijker!

Vergelijk sim only abonnementen
Top 5 Populaire abonnementen