Belgen willen niet aan de sim only abonnementen

Geplaatst op 06-04-2018 07:08

Belgen willen niet aan de sim only abonnementen

In Nederland blijft het aantal mensen met een sim only abonnement groeien. Er zijn steeds minder mensen met een prepaid toestel en ook het aantal abonnementen met toestel laat geen grote groei zien. Het aantal sim only abonnementen groeit wel sterk. De Belgen lijken anders aan te kijken tegen de mogelijkheden op het gebied van mobiele telefonie. Zij willen namelijk helemaal niet aan de sim only abonnementen!

Belgen blijven kiezen voor prepaid

In ons land word je al een beetje vreemd aangekeken als je zegt dat je een prepaid telefoonkaart hebt. In België is dit de normaalste zaak van de wereld. Sterker nog, het aantal mensen met een prepaid telefoonkaart blijft groeien bij onze buren! Hier moet wel wat meer informatie bij gegeven worden. Het is namelijk zo dat de Belgen een andere soort prepaid telefoonkaarten kennen dan wij in Nederland. Je krijgt namelijk méér bij onze buren. De tarieven liggen vriendelijker dan bij de Nederlandse prepaid aanbieders. Sim only is in Nederland dan weer wel iets goedkoper, maar de bundels zijn in België niet zo bekend als in ons land.

Android is veel populairder

Er is ook een duidelijk verschil te zien tussen Android en iOS toestellen. De Belgen maken veel meer gebruik van Android dan de Nederlanders. Het is dan ook zo dat Nederlanders vaak slechts één telefoon hebben, terwijl de Belgen er in veel gevallen twee hebben. Men heeft een aparte mobiele telefoon voor zakelijk verkeer, bijvoorbeeld. Hierdoor is prepaid vaak aantrekkelijker. Omdat de voordelen van prepaid telefoonkaarten niet veel verschillen van de sim only abonnementen kiest de gemiddelde Belg liever voor het ‘losse’ van prepaid.

Groei van sim only

Analisten voorspellen dat er in Belgie ook in 2019 nog geen grote groei te zien zal zijn in het aantal mensen met een sim only abonnement. In Nederland bestaat wel de verwachting dat sim only enkel zal groeien in de komende jaren. Hier zullen veel providers op inspelen door met nog scherpere aanbiedingen te komen. Het is daarom altijd verstandig om de sim only mogelijkheden te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Sim only vergelijken

Op simonlypagina.nl kunt u eenvoudig en snel alle sim only abonnementen met elkaar vergelijken. Wilt u graag een nieuw sim only abonnement of bent u benieuwd op u momenteel te veel betaalt? Start dan snel de vergelijker!

Vergelijk sim only abonnementen
Top 5 Populaire abonnementen