Sim Only was één van de belangrijkste veranderingen in 2017

Geplaatst op 06-02-2018 04:26

Sim Only was één van de belangrijkste veranderingen in 2017

We hebben het jaar 2017 inmiddels alweer zo’n maand afgesloten, maar dat betekent ook dat we ineens toegang krijgen tot allemaal statistieken van het afgelopen jaar. Dit is voor telefonie natuurlijk niet anders. Meerdere onderzoeken worden afgerond met de laatste resultaten van 2017 en de eindbalansen worden opgesteld. Eén van deze onderzoeken laat zien welke veranderingen in de telefoniewereld het belangrijkst waren in 2017. Sim Only hoort hierbij.

Sim Only was toch niet nieuw in 2017?

Nee, Sim Only was zeker niet nieuw in 2017. Dit is dan ook niet de verandering die wordt bedoeld. De verandering is te zien in de verhouding tussen het aantal Sim Only gebruikers, het aantal prepaid bellers en het aantal mensen dat een abonnement met toestel koos. Deze laatste groep werd met de maand slanker in 2017, vooral omdat deze mensen ineens te maken kregen met een BKR-codering. De middelste groep, de prepaid bellers, werd ook kleiner. Dit had dan weer te maken met de lagere prijzen voor Sim Only abonnementen. De groep Sim Only gebruikers ‘explodeerde’ in 2017. De mensen die van een abonnement met toestel of van prepaid wilden overstappen kozen namelijk (bijna) allemaal voor Sim Only.

Andere belangrijke veranderingen

Natuurlijk was Sim Only niet de enige grote verandering in 2017 als het om telefonie gaat. Zo is de verandering in smartphonemodellen ook opgevallen. De smartphones van de grootste merken hadden ineens geen rand meer. Hierdoor werden de schermen groter, terwijl de toestellen zelf niet groter werden. Een verandering waar veel mensen blij mee waren. Hierbij ging het vooral om de duurdere toestellen van grote merken, zoals de Samsung Galaxy S8. De iPhone X en de LG G6. Een andere belangrijke verandering is te zien in de prijzen van smartphones. Juist doordat steeds meer mensen kozen voor een abonnement zonder toestel werden veel smartphones sterk goedkoper. Er kwam eigenlijk een heel assortiment budget-toestellen bij.

De beste verandering van 2017

Zoals met alles kan er natuurlijk maar één de beste zijn. De beste verandering van 2017 mochten we op 1 juni 2017 verwelkomen, namelijk de komst van internationaal bellen en surfen vanuit een enkele bundel. Geen hoge kosten meer door het gebruik van je mobiele toestel in het buitenland. Deze verandering gold natuurlijk ook voor Sim Only.

Sim only vergelijken

Op simonlypagina.nl kunt u eenvoudig en snel alle sim only abonnementen met elkaar vergelijken. Wilt u graag een nieuw sim only abonnement of bent u benieuwd op u momenteel te veel betaalt? Start dan snel de vergelijker!

Vergelijk sim only abonnementen
Top 5 Populaire abonnementen