Het einde van 3G internet is nabij

Geplaatst op 18-12-2017 04:59

Het einde van 3G internet is nabij

Tegenwoordig zijn er nog aardig wat mensen in Nederland die gebruik maken van 3G. Deze mensen wordt aangeraden om binnen twee jaar te zorgen voor een overstap naar 4G als zij klant zijn (en willen blijven) van Vodafone. Per januari 2020 zal Vodafone namelijk geen 3G internet meer aanbieden. Dit betekent dat mensen die gebruik maken van 3G geen volledige service meer hebben. Er wordt dan namelijk niet automatisch gebruik gemaakt van 4G, maar van 2G! Met 2G kun je niet veel meer dan eenvoudig bellen en sms’jes versturen.

Meer providers zullen gaan volgen

In de wereld van providers geldt natuurlijk wel vaak dat als er één schaap over de dam is.. Er zullen naar verwachting dan ook meer providers volgen met de mededeling dat zij gaan stoppen met 3G. Dit geldt ook voor sim only abonnementen die gebruik maken van 3G. Het punt is wel dat nog lang niet iedereen de mogelijkheid heeft om gebruik te maken van een 4G netwerk. Dit geldt overigens ook voor Vodafone, want ook deze provider biedt nog niet overal in Nederland 4G aan. Er is dus nog heel wat werk aan de winkel voor 2020.

De meeste sim only abonnementen zijn al 4G

Eén geluk bij een ongeluk: de meeste sim only abonnementen zijn goed up to date en dat betekent dat mensen met een sim only abonnement over het algemeen al gebruik maken van 4G. Ook hier geldt dat dit niet voor iedereen opgaat. Het advies luidt dan ook: overstappen naar een 4G abonnement vóór januari 2010. Je kunt maar beter zeker zijn dat je nog altijd kunt internetten met je smartphone.

Nieuw sim only abonnement afsluiten?

Wil je een nieuw sim only abonnement afsluiten? Dan is het aan te raden om goed te vergelijken. Uiteraard is het verstandig om dan nu alvast te zoeken naar 4G mogelijkheden. Alle sim only aanbieders bieden inmiddels een landelijke dekking, dus dit is geen vergelijkingspunt meer. Wel lopen de prijzen erg uiteen. Einde 2017 is Robin Mobile als meest voordelige uit de bus gekomen, maar dit kan begin 2018 alweer anders zijn.

Sim only vergelijken

Op simonlypagina.nl kunt u eenvoudig en snel alle sim only abonnementen met elkaar vergelijken. Wilt u graag een nieuw sim only abonnement of bent u benieuwd op u momenteel te veel betaalt? Start dan snel de vergelijker!

Vergelijk sim only abonnementen
Top 5 Populaire abonnementen