Schuldhulporganisaties verplichten Sim Only

Geplaatst op 30-11-2017 11:44

Schuldhulporganisaties verplichten Sim Only

Nederland is al een tijdje uit de economische crisis, maar dit betekent natuurlijk niet dat iedereen er financieel alweer bovenop is. Integendeel! Nog altijd melden veel mensen zich aan bij schuldhulporganisaties, omdat zij zelfstandig geen uitweg uit de schulden meer zien. Schuldhulporganisaties bekijken de financiële situatie, de inkomsten, de uitgaven en de schulden. Op basis daarvan kan passende hulp worden aangeboden om binnen maximaal 3 jaar weer schuldenvrij te zijn. Veel schuldhulporganisaties verplichten mensen die zich aanmelden tot het afsluiten van een Sim Only abonnement.

Abonnementskosten moeten worden bespaard

Veel mensen in Nederland hebben eigenlijk een veel te duur abonnement. In veel gevallen komt dit door de keuze voor het toestel. Men wil het nieuwste model van een bepaald merk, zoals Samsung of Apple, en kiest voor een duur abonnement om dit toestel gratis te krijgen. We gebruiken internet voornamelijk via Wifi. Bellen doen we nog nauwelijks en sms’jes sturen is ‘ouderwets’. Uiteindelijk zijn de kosten voor het gebruik van het toestel hierdoor vaak zeer laag, terwijl er toch een behoorlijk bedrag betaald wordt per maand doordat men het nieuwe toestel heeft. Schuldhulporganisaties zien dit als een belangrijk besparingspunt.

Het gaat ook wel eens verkeerd

Schuldhulporganisaties zetten zich in om schulden van personen te verminderen, maar in de praktijk pakt het ook wel eens verkeerd uit. Dit was bijvoorbeeld het geval bij het BIP in Katwijk, de schuldhulporganisatie van de gemeente. Een jong stel met schulden werd ook hier verplicht om twee telefoonabonnementen op te zeggen en over te stappen op Sim Only. Het stel gaf hier netjes gehoor aan.

Een behoorlijke extra schuld

Het resultaat was een extra schuld van meer dan € 3.000,- van Vodafone, de provider waar de abonnementen nog niet erg lang geleden waren afgesloten. Het stel moest niet alleen alle abonnementskosten betalen, maar zij kregen ook allebei een flinke boete van Vodafone. Zo zorgde het BIP ervoor dat het stel, bovenop de bestaande € 21.000,- schuld, nog eens € 3.000,- schuld op de lijst kreeg. Daarnaast moesten zij natuurlijk ook de maandelijkse Sim Only kosten gaan betalen. Uiteindelijk was er van een besparing dus geen sprake. Let er daarom altijd op dat je pas overstapt naar Sim Only als je huidige abonnement (bijna) verlopen is. Alleen dan kun je flink besparen met Sim Only.

Sim only vergelijken

Op simonlypagina.nl kunt u eenvoudig en snel alle sim only abonnementen met elkaar vergelijken. Wilt u graag een nieuw sim only abonnement of bent u benieuwd op u momenteel te veel betaalt? Start dan snel de vergelijker!

Vergelijk sim only abonnementen
Top 5 Populaire abonnementen