Providers hebben last van de Wet Financieel Toezicht

Geplaatst op 30-10-2017 09:30

Providers hebben last van de Wet Financieel Toezicht

In 2017 zijn er nogal wat zaken veranderd voor mobiele bellers en voor de sim only providers. De Europese Unie heeft ervoor gezorgd dat providers geen kosten voor roaming meer in rekening mogen brengen. Dit is sinds half juni niet meer toegestaan. Daarnaast hebben we te maken gekregen met de Wet Financieel Toezicht. Deze heeft ervoor gezorgd dat een telefoonabonnement met toestel wordt gezien als een lening, waardoor steeds meer mensen voor een sim only abonnement hebben gekozen. De mobiele providers merken hier nu de effecten van.

Steeds meer mensen kiezen voor sim only

Na de invoering van de nieuwe wet, die ervoor zorgt dat mensen een BKR-codering krijgen wanneer zij een telefoonabonnement met toestel hebben, kiezen steeds meer mensen voor sim only. Hiermee kan de BKR-codering namelijk worden voorkomen. Een sim only abonnement wordt namelijk niet als lening gezien, omdat er betaald wordt voor de gemaakte telefoonkosten. Het is het toestel dat zorgt voor een persoonlijke lening en dus een BKR-codering. Iemand met een iPhone 8 bij een abonnement moet er rekening mee houden dat deze hierdoor gemiddeld € 8.000,- minder hypotheek kan krijgen, bijvoorbeeld.

De providers draaien verlies

Tegenwoordig doen mensen er natuurlijk alles aan om een KBR-codering te voorkomen. Tijdens de economische crisis hebben veel mensen een BKR-registratie opgelopen en nu het beter gaat probeert iedereen er juist vanaf te komen. Het is dan ook logisch dat meer mensen kiezen voor een sim only abonnement. Dit leidt er wel toe dat de providers verlies leiden. KPN heeft de kwartaalcijfers van het derde kwartaal van 2017 bekend gemaakt en hieruit blijkt een omzetdaling van meer dan 6,5%. Dit komt vooral doordat er geen smartphones meer worden verkocht bij een abonnement.

Meer sim only mogelijkheden

De providers moeten zich nu sterker gaan richten op het aanbieden van sim only mogelijkheden. Dit betekent voor de gebruikers dat er steeds meer te kiezen is. Het is dan ook altijd aan te raden om de sim only abonnementen van verschillende providers met elkaar te vergelijken. De providers zullen steeds meer de strijd met elkaar aangaan, waardoor de tarieven voortdurend veranderen. Door goed te vergelijken kun je makkelijk de op dat moment goedkoopste oplossing vinden.

Sim only vergelijken

Op simonlypagina.nl kunt u eenvoudig en snel alle sim only abonnementen met elkaar vergelijken. Wilt u graag een nieuw sim only abonnement of bent u benieuwd op u momenteel te veel betaalt? Start dan snel de vergelijker!

Vergelijk sim only abonnementen
Top 5 Populaire abonnementen