Soms blijkt Sim Only de enige keuze te zijn

Geplaatst op 20-09-2017 12:15

Soms blijkt Sim Only de enige keuze te zijn

Een paar jaar geleden stapten mensen massaal over van een prepaid optie naar een abonnement met toestel. Nu willen veel mensen weer van dit abonnement met toestel af. Zij stappen spontaan over naar een Sim Only abonnement, zonder toestel. Dit is ook logisch, want het levert meerdere voordelen op. Natuurlijk is een Sim Only abonnement een stuk voordeliger per maand. Daarnaast is het zo dat je met deze optie een BKR-registratie kunt voorkomen. Wie nu een abonnement met toestel neemt krijgt namelijk automatisch een BKR-codering die 5 jaar lang blijft staan. Toch zijn er ook zeker mensen die nog altijd de voorkeur aan een abonnement met toestel geven.

Abonnement is soms niet langer toegestaan

Mensen die de afgelopen jaren een abonnement met toestel hebben gehad hebben nu in bepaalde gevallen geen andere keuze dan overstappen naar een Sim Only abonnement. Niet iedereen kan zomaar een nieuwe smartphone betalen. Als het toestel kapot is en het abonnement kan worden verlengd, dan geven nog altijd aardig wat mensen de voorkeur aan een nieuw abonnement met toestel. De belangrijkste reden hiervoor is dat deze mensen eenvoudigweg het geld niet hebben om een goede smartphone te kopen. Een deel van deze mensen wordt door de providers geweigerd voor een nieuw abonnement met toestel, ook als zij bij dezelfde provider in de afgelopen jaren geen betaalproblemen hebben gehad.

Er worden hoge eisen gesteld

Providers moeten nu aangeven dat een abonnement met toestel wordt gezien als een lening. Hierbij moeten zij ook eisen stellen. Tele2 verlangt bijvoorbeeld dat je een netto maandsalaris van ca. € 1.700,- hebt wanneer je een abonnement met een Samsung S8 wilt hebben voor € 34,- per maand (abonnement + toestel). Veel mensen blijven onder dit netto maandsalaris en worden hierdoor geweigerd door Tele2, ook wanneer zij al jaren klant van de provider zijn en nooit een betaalachterstand hebben opgelopen. Meerdere providers leggen de lat te hoog en weigeren mensen die al jaren klant zijn. Sim Only is dan nog de enige optie. Bespaar dan op je abonnement door Sim Only te vergelijken. Zo spaar je direct makkelijker voor een nieuw toestel.

Sim only vergelijken

Op simonlypagina.nl kunt u eenvoudig en snel alle sim only abonnementen met elkaar vergelijken. Wilt u graag een nieuw sim only abonnement of bent u benieuwd op u momenteel te veel betaalt? Start dan snel de vergelijker!

Vergelijk sim only abonnementen
Top 5 Populaire abonnementen