Ruim 1 op de 3 abonnementen is een Sim Only abonnement

Geplaatst op 06-09-2017 09:11

Ruim 1 op de 3 abonnementen is een Sim Only abonnement

Wie anno 2017 een telefoonabonnement met toestel wil hebben krijgt een BKR-registratie. Je gaat namelijk een lening aan en dus krijg je, volgens de nieuwe Nederlandse wet, te maken met een kredietverstrekker. Dit was reden voor kredietverstrekker Geldshop om onderzoek te doen naar de mobielgebruikers in Nederland. Dit onderzoek toont aan dat Sim Only abonnementen het steeds meer gaan winnen van de abonnementen en de prepaid oplossingen.

Abonnementen, Sim Only bundels en prepaid

Van alle mobielgebruikers in Nederland heeft op dit moment nog iets meer dan de helft een abonnement met toestel. Het gaat om in totaal 53%. Er zijn steeds minder mensen die gebruik maken van een prepaid oplossing. Het gaat hier om een totaal van 10,5%. Dit betekent dat de overige 36,5% gebruik maakt van een Sim Only oplossing. Het grootste deel van de mensen die een Sim Only abonnement hebben hadden hiervoor een prepaid simkaart. Een aanzienlijk deel van de mensen met een abonnement met toestel had dit abonnement al vóór de wetswijziging en overweegt sterk om hierna een Sim Only abonnement te nemen.

Samsung is het meest populair

De toestellen die in Nederland het meest vertegenwoordigd zijn onder de mensen met een abonnement zijn die van de merken Samsung, Apple, Huawei en Sony. Van alle mobieltjes die in gebruik zijn is 42,6% een model van Samsung. Op de tweede plaats vinden we de iPhones met 34,9%. Slechts 7,2% van alle toestellen is een Huawei en 5,7% is een Sony model. Dit zijn zowel de abonnementen met toestel als de Sim Only abonnementen. Onder de prepaid bellers zijn de modellen van Huawei en Sony niet terug te vinden in de top. In deze groep maakt 46% gebruik van een Samsung en slechts 18% is in het bezit van een iPhone. Tot slot maakt 14% van de prepaid bellers gebruik van een model van Nokia.

Sim only vergelijken

Op simonlypagina.nl kunt u eenvoudig en snel alle sim only abonnementen met elkaar vergelijken. Wilt u graag een nieuw sim only abonnement of bent u benieuwd op u momenteel te veel betaalt? Start dan snel de vergelijker!

Vergelijk sim only abonnementen
Top 5 Populaire abonnementen