Zo maak je Sim Only abonnementen goedkoper

Geplaatst op 02-06-2017 10:58

Zo maak je Sim Only abonnementen goedkoper

Sim Only abonnementen zijn natuurlijk een stuk voordeliger dan abonnementen waarbij je een toestel op afkoop neemt. Juist omdat toestellen nu op afkoop bij een abonnement moeten worden genomen kiezen nog meer mensen voor Sim Only. Toch zijn hier ook nog heel wat verschillen te vinden als het om prijzen gaat. Wij geven je 5 slimme tips om je Sim Only abonnement nóg goedkoper te maken.

1. Neem een iets grotere bundel

Het is goed om een iets grotere bundel te nemen, zowel aan internet als aan belminuten, dan je daadwerkelijk gebruikt. Het verbruik wordt door de meeste providers namelijk afgerond naar boven, waardoor je makkelijk buiten je bundel verzeild raakt en meer moet betalen.

2. Neem een langlopend abonnement

We kennen 1-jarige abonnementen, 2-jarige abonnementen en bijvoorbeeld abonnementen die je maandelijks kunt opzeggen. Hoe korter de looptijd, hoe duurder het is. Als jij met Sim Only zo voordelig mogelijk uit wilt zijn is het dus verstandig om te kiezen voor een langlopend abonnement.

3. Kijk naar alle kosten

Het is in trek om de eerste maanden korting aan te bieden. Je betaalt de eerste 6 maanden bijvoorbeeld maar de helft van de prijs. Bereken altijd de kosten die je kwijt bent over de hele looptijd. Een korting van 50 procent voor de duur van een half jaar hoeft niet de voordeligste optie te zijn.

4. Een minder bekende provider

Providers die wat minder bekend zijn bieden vaak de goedkoopste Sim Only abonnementen, terwijl de betrouwbaarheid vaak gewoon goed is. Dit heeft vooral te maken met het feit dat deze kleinere en minder bekende providers gebruik maken van de netwerken van grote spelers, zoals Vodafone en KPN.

5. De algemene voorwaarden

Neem altijd de algemene voorwaarden door. Natuurlijk zit niemand erop te wachten om lappen saaie tekst te lezen, maar het geeft je wel meer inzicht in kosten die je wellicht niet had voorzien.

Sim only vergelijken

Op simonlypagina.nl kunt u eenvoudig en snel alle sim only abonnementen met elkaar vergelijken. Wilt u graag een nieuw sim only abonnement of bent u benieuwd op u momenteel te veel betaalt? Start dan snel de vergelijker!

Vergelijk sim only abonnementen
Top 5 Populaire abonnementen