T-Mobile komt als beste uit de bus

Geplaatst op 09-05-2017 10:00

T-Mobile komt als beste uit de bus

P3, een Duits adviesbureau, voert jaarlijks een onderzoek uit met Connect om vast te stellen hoe het staat met de kwaliteit van de mobiele netwerken. Ook dit jaar is er weer een onderzoek gestart die hebben plaatsgevonden in 19 kleinere steden en 17 grote steden. In het gebied, inclusief de onderzochte tussenwegen, zijn maar liefst een ruime 5 miljoen mobiele gebruikers aanwezig. Er wordt onder meer beoordeeld hoe het staat met de kwaliteit van het versturen van bestanden, van de gesprekken en van de internetsnelheid. T-Mobile kwam dit jaar als beste uit de bus.

Nederland heeft een goede mobiele kwaliteit

In heel het land is het eigenlijk heel goed gesteld met de mobiele kwaliteit. De vier grootste spelers op de markt, namelijk KPN, T-Mobile, Tele2 en Vodafone, werden allemaal beoordeeld als ‘zeer goed’. Er vielen in totaal 1.000 punten te verdienen. Tele2 eindigde op de vierde plek met 919 punten en op de derde plaats kwam KPN terecht met een puntenaantal van 930. Vodafone deed het net iets beter dan KPN, want deze provider haalde 931 punten binnen. T-Mobile stak hier toch wel met kop en schouders bovenuit, want deze provider wist maar liefst 956 punten in de wacht te slepen.

Verschillen in kenmerken

De kenmerken van de verschillende mobiele providers zijn wel heel verschillend. Zo is het internet bij de één net even wat sneller dan bij de ander, terwijl deze dan weer wel een betere spraakkwaliteit biedt. Uiteindelijk moet Tele2 inleveren op de gesprekskwaliteit. Alles bij elkaar genomen is het toch zo dat de Nederlandse providers ruim beter scoren dan de grootste providers in buurlanden. We mogen dan ook zeker niet klagen in ons landje als het om de kwaliteit van mobiele telefonie en mobiel internet gaat. Bij het onderzoek werd er overigens geen onderscheid gemaakt tussen abonnementen met toestel en Sim Only abonnementen.

Sim only vergelijken

Op simonlypagina.nl kunt u eenvoudig en snel alle sim only abonnementen met elkaar vergelijken. Wilt u graag een nieuw sim only abonnement of bent u benieuwd op u momenteel te veel betaalt? Start dan snel de vergelijker!

Vergelijk sim only abonnementen
Top 5 Populaire abonnementen