Uiteindelijk hebben we allemaal een Sim Only abonnement

Geplaatst op 14-03-2017 07:53

Uiteindelijk hebben we allemaal een Sim Only abonnement

Op dit moment wordt er nog onderscheid gemaakt tussen gewone abonnementen, waar je een telefoon bij krijgt, en de Sim Only abonnementen. We kunnen hier nog maar even gebruik van maken, want vanaf 15 mei 2017 zijn er geen telefoonabonnementen meer. In feite heeft iedereen dan een Sim Only abonnement. Je hoeft niet druk op zoek te gaan naar een provider waar je nog wel een vertrouwd telefoonabonnement af kunt sluiten, want deze zal er niet meer zijn. Providers worden namelijk volgens de nieuwe regeling gedwongen om alleen nog Sim Only abonnementen aan te bieden.

Sim Only abonnementen met een toestel

Nu is het niet mogelijk om een Sim Only abonnement met een smartphone te nemen. Dan is het immers geen Sim Only meer. Dit wordt dan weer wel mogelijk straks. Je kunt er namelijk voor kiezen om wel een toestel te nemen bij je Sim Only abonnement. De kosten hiervan staan los van de kosten van het Sim Only abonnement op de factuur. Het is dan ook zo dat de smartphone die je er eventueel bij neemt op afbetaling wordt gekocht, waardoor je hiervoor in feite een lening aangaat. Je krijgt dan een BKR registratie. Dit betekent dat je zo ongeveer 8.000 euro minder hypotheek kunt krijgen als je een iPhone 7 met een lening aanschaft. Een andere optie is natuurlijk om de iPhone 7 zelf te kopen, maar voor velen zal deze uitgave eenvoudigweg te groot zijn.

Consumenten in de problemen

We zijn er zo aan gewend om het smartphone abonnement af te sluiten met de kosten hiervan bij de abonnementskosten in dat we heel erg moeten wennen aan het idee dat dit niet meer kan. Analisten verwachten dat het vooral de consumenten met weinig inkomen zijn die de dupe worden van de nieuwe regeling. Zij kunnen immers niet meer eens per twee jaar (of per jaar) een nieuw toestel uitkiezen, maar moeten deze zelf betalen of een lening hiervoor afsluiten. Dit laatste kan geweigerd worden als er al een BKR registratie staat.

Sim only vergelijken

Op simonlypagina.nl kunt u eenvoudig en snel alle sim only abonnementen met elkaar vergelijken. Wilt u graag een nieuw sim only abonnement of bent u benieuwd op u momenteel te veel betaalt? Start dan snel de vergelijker!

Vergelijk sim only abonnementen
Top 5 Populaire abonnementen