4 antwoorden over Sim Only die jij moet weten

Geplaatst op 06-03-2017 04:43

4 antwoorden over Sim Only die jij moet weten

De overstap maken naar sim only is voor sommige mensen lastig. Met dit overzicht maken wij het misschien iets gemakkelijker voor je. Daarom zetten wij voor jou de meest gestelde vragen op een rijtje.

Wat is het verschil tussen een sim only abonnement en een abonnement met telefoon?

Het grootste verschil is dat je bij een sim only abonnement alleen een simkaart krijgt, zonder telefoon. Je betaalt voor een sim only dus alleen voor het netwerk waar je op zit, en niet ook voor het toestel. Dat kan je een hoop geld schelen.

Zit je met een sim only abonnement ergens aan vast?

Bij de meeste providers is een sim only maandelijks opzegbaar. Je zit dus bij de meeste providers nergens aan vast. Sterker nog, je kunt jouw abonnement maandelijks wijzigen. Zo is het hebben van een zo’n abonnement heel flexibel. Als je liever weer een gewoon abonnement wilt of een andere bundel, kun je dat diezelfde maand nog aanpassen.

Is sim only goedkoper dan een normaal abonnement?

Ja, het is in veel gevallen goedkoper. Je kunt zelfs héél veel besparen! Om een voorbeeld te geven: bij de meeste providers is een sim only abonnement van 1500 MB, 250 minuten en 250 sms’jes maar tien euro. Dat kan al behoorlijk wat schelen met wat je normaal zou betalen voor een abonnement met telefoon. En doordat er steeds meer concurrentie op de markt is, worden de prijzen steeds lager voor de consument.

Kun je wel een telefoon krijgen bij je sim only abonnement?

Nee, voor een sim only abonnement betaal je alleen voor het gebruik van het netwerk. De telefoon moet je zelf al hebben. Maar ook hier kun je goed op besparen. Koop namelijk geen spiksplinternieuwe telefoon, maar bekijk ook eens naar een refurbished telefoon. Dit zijn tweedehands telefoons die een goede opknapbeurt hebben gehad en die weer zo goed als nieuw zijn. Dit kan je tot wel 60% van de originele aankoop schelen!

Hopelijk zijn al jouw vragen beantwoord. Niet? Lees dan snel meer in ons eerdere artikel om te gaan voor een sim only abonnement.

Sim only vergelijken

Op simonlypagina.nl kunt u eenvoudig en snel alle sim only abonnementen met elkaar vergelijken. Wilt u graag een nieuw sim only abonnement of bent u benieuwd op u momenteel te veel betaalt? Start dan snel de vergelijker!

Vergelijk sim only abonnementen
Top 5 Populaire abonnementen