HollandsNieuwe gaat 4G aanbieden

Geplaatst op 15-02-2017 08:59

HollandsNieuwe gaat 4G aanbieden

HollandsNieuwe gaat het voor Sim Only klanten mogelijk maken om gebruik te maken van het snellere 4G internet. Dit is geen netwerk van de provider zelf, maar hiervoor zal gebruik gemaakt gaan worden van het 4G netwerk van een grotere speler op de markt, namelijk Vodafone. Dit is hetzelfde netwerk dat ook wordt gebruikt voor de 2G en 3G netwerken van de prijsvechter. HollandsNieuwe heeft er dan ook voor gekozen om er geen grote promoties aan te hangen, maar om de optie in stilte te lanceren.

Het toestel moet wel geschikt zijn

Mensen met een Sim Only abonnement maken vaker gebruik van wat oudere toestellen. Hierdoor kan het zijn dat het toestel niet geschikt is voor 4G gebruik, dat zorgt voor een uploadsnelheid en downloadsnelheid tot maximaal 150 Mbps. Dit is eren hele verbetering, want de toestellen met 3G bieden een snelheid van slechts 25 Mbps gemiddeld. In principe zijn vrijwel alle toestellen die ná 2013 op de markt zijn gekomen geschikt voor 4G gebruik. Oudere toestellen hebben in de meeste gevallen nog niet de juiste ondersteuning voor 4G. Er zullen dan ook klanten zijn die een ander toestel moeten aanschaffen wanneer zij gebruik willen maken van het snellere netwerk.

Niet voor alle Sim Only abonnementen

De nieuwe 4G optie zal ook niet beschikbaar zijn binnen ieder Sim Only abonnement. Alleen mensen die een Sim Only 500 abonnement of hoger hebben kunnen van het nieuwe 4G gebruik gaan maken. Voor mensen met een Sim Only 500 abonnement, een Sim Only 800 abonnement of een Sim Only 1000 abonnement die van 4G gebruik willen gaan maken geldt een extra prijs van € 2,- per maand. Mensen met een nog grotere bundel die gebruik willen gaan maken van het nieuwe 4G moeten € 1,- per maand extra betalen.

Sim only vergelijken

Op simonlypagina.nl kunt u eenvoudig en snel alle sim only abonnementen met elkaar vergelijken. Wilt u graag een nieuw sim only abonnement of bent u benieuwd op u momenteel te veel betaalt? Start dan snel de vergelijker!

Vergelijk sim only abonnementen
Top 5 Populaire abonnementen