Sim Only abonnementen slecht te vergelijken

Geplaatst op 13-01-2017 12:43

Sim Only abonnementen slecht te vergelijken

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft onderzocht hoe het vergelijken van sim only abonnementen in de praktijk werkt. Er wordt tegenwoordig vaak beweerd door vergelijkingswebsites dat dit binnen enkele klikken mogelijk is en de ACM heeft dit nu getest. Uit het onderzoek zijn twee belangrijke resultaten gekomen. Op de eerste plaats blijkt het dan consumenten het toch nog erg moeilijk vinden om abonnementen met sim only met elkaar te vergelijken. Op de tweede plaats blijkt dat de vergelijkingssites geen rekening houden met de voorwaarden bij sim only abonnementen.

Het afronden van dataverbruik blijkt een probleem

Vergelijkingssite Tweakers.net heeft een gebruiker die aan den lijve heeft kunnen ondervinden dat het juist de voorwaarden zijn die problemen op kunnen leveren. Dan moet er met name worden gedacht aan de afronding van dataverbruik. Het blijkt namelijk dat er providers zijn die naar boven afronden per 100KB en dat er providers zijn die naar beneden afronden. De betreffende persoon stapte op basis van een vergelijking over van KPN naar Youfone. Direct verhoogde het dataverbruik met maar liefst 30 procent. Het bleek dat Youfone alles per 100KB naar boven afrondt en KPN niet. In de praktijk betekent dit dat het openen van een WhatsApp-je niet slechts een paar KB kost, maar 100KB. Dit betekent dat een sim only gebruiker al door een kleine bundel heen is met een paar keer een berichtje openen.

ACM vindt dat er verandering moet komen

Het is vanzelfsprekend dat vergelijkingssites puur de tarieven in combinatie met de sim only bundels vergelijken, maar het verbruik is minstens zo belangrijk. Bij Youfone ben je in tarieven goedkoper uit, maar het verbruik ligt veel hoger, waardoor men sneller buiten de bundel raakt en veel moet bijbetalen. Zo zijn er meer voorbeelden. ACM geeft dan ook aan dat er meer transparantie moet komen om echt eerlijke vergelijkingen te kunnen bieden aan de gebruikers van sim only abonnementen.

Sim only vergelijken

Op simonlypagina.nl kunt u eenvoudig en snel alle sim only abonnementen met elkaar vergelijken. Wilt u graag een nieuw sim only abonnement of bent u benieuwd op u momenteel te veel betaalt? Start dan snel de vergelijker!

Vergelijk sim only abonnementen
Top 5 Populaire abonnementen