Onbeperkt bellen volgens de fair use policy

Geplaatst op 13-01-2017 12:41

Onbeperkt bellen volgens de fair use policy

Alle Nederlandse providers hebben een zogenaamde fair use policy. Dit is een onderdeel in de voorwaarden die bepaald hoeveel belminuten ‘onbeperkt’ is. Veel gebruikers van sim only abonnementen zijn in de veronderstelling dat onbeperkt bellen daadwerkelijk onbeperkt bellen is. Dit is logisch, want het woord ‘onbeperkt’ wordt verbonden aan de belminuten. Toch is het zo dat de belminuten niet eindeloos zijn binnen een bundel die deze belofte doet. In principe is het zo dat er een aantal belminuten wordt geboden dat bij normaal gebruik meer dan voldoende zou zijn en daarom wordt er gesproken van ‘onbeperkt bellen’. Providers hanteren eigen maximalen.

De limieten van onbeperkt bellen

Steeds meer providers gaan sim only abonnementen aanbieden waarin onbeperkt bellen een rol speelt. Hierbij wijzen de providers wel altijd op de fair use policy, maar deze wordt in de praktijk zelden geraadpleegd door de gebruikers. Toch is het wel aan te raden om dit te doen, want de limieten van de belminuten binnen deze fair use policy liggen ver uiteen onder de providers. Het is dan ook zeker de moeite waard om hier eens verder naar te kijken bij het afsluiten van een sim only abonnement met onbeperkt bellen.

Lage en hoge limieten van de providers

Ben en Simpel hebben de limieten het laagst gelegd, met respectievelijk 1.000 en 2.000 belminuten. KPN en Telfort hebben het aantal vastgesteld op 3.000 minuten en Youfone heeft een limiet van 4.000 belminuten. Dan volgt Robin Mobile met 6.000 belminuten. T-Mobile, Ziggo Mobiel en Vodafone hebben een limiet van 10.000 belminuten. Tele2 komt als beste uit de bus, met een limiet van maar liefst 12.000 belminuten wanneer men kiest voor een sim only abonnement met onbeperkt bellen. Dit is 200 uur per maand bellen. Er kan dan ook wel worden gezegd dat inderdaad niemand hier overheen gaat in een maand tijd.

Sim only vergelijken

Op simonlypagina.nl kunt u eenvoudig en snel alle sim only abonnementen met elkaar vergelijken. Wilt u graag een nieuw sim only abonnement of bent u benieuwd op u momenteel te veel betaalt? Start dan snel de vergelijker!

Vergelijk sim only abonnementen
Top 5 Populaire abonnementen