Sim only abonnementen begin 2015 goedkoper in de EU

Geplaatst op 19-05-2015 09:48

Sim only abonnementen begin 2015 goedkoper in de EU

De prijzen voor sim only abonnementen zijn opnieuw gedaald in het eerste kwartaal van 2015, de dalende trend in de prijzen voor sim only abbonnementen lijkt dus ook dit jaar door te zetten. Wel blijft Nederland relatief duur vergeleken met andere landen in de Europese Unie. Zo blijven Frankrijk, Oostenrijk, Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk de goedkoopste abonnementen aanbieden.

Grotere bundels

De minuten- en databundels worden in de gehele EU steeds groter. Zo had in het eerste kwartaal van 2015 36% van de abonnementhouders een bundel van 1000 belminuten, dit terwijl dit in kwartaal 4 van 2014 nog maar 27% was. Vooral het aantal belminuten in de bundel lijkt snel toe te nemen, maar ook in de databundels is een duidelijk verschil waarneembaar.

Steeds lagere tarieven

De tarieven voor zowel sim only abonnementen als abonnementen met een toestel zijn verder gedaald in 2015. Wel blijft het verschil in de prijzen van met name sim only abonnementen sterk uiteenlopen in Europa. Zo kost een sim only abonnementen met een grote bundel (1000 belminuten en 2000 MB) in Denemarken 20 euro per maand en in Griekenland ruim 100 euro per maand. In Nederland zou een dergelijk abonnement ongeveer 36 euro per maand kosten, dit is bijna twee keer zoveel als hetzelfde sim only abonnement in Denemarken.

Duurste sim only abonnementen

Landen waar je maar beter geen sim only abonnement kunt kopen zijn Griekenland en Portugal. Hier kan een sim only abonnement met een relatief grote bundel (1000 belminuten en 2000MB) al gauw rond de 100 euro kosten. Dit is bijna drie keer zoveel als hetzelfde abonnement in Nederland en zelfs 5 keer zoveel als hetzelfde abonnement in Denemarken.

Populairiteit sim only

De populairiteit van sim only abonnementen blijft in de gehele EU toenemen, steeds meer consumenten kiezen voor een sim only abonnement in plaats van een abonnement inclusief een toestel. De voornaamste reden hiervoor is de kostenbesparing, een sim only abonnement kan namelijk fors goedkoper zijn dan een telefoonabonnement. Ook doen steeds meer mensen langer dan 2 jaar met hun smartphone, sim only is dan een voordelige en verstandige keuze.

Nederlandse sim only markt

Nederland heeft een relatief grote markt als het aankomt op sim only abonnementen, er zijn momenteel 13 aanbieders beschikbaar. Door dit grote aantal spelers op de markt kunnen Nederlandse consumenten profiteren van aantrekkelijke aanbiedingen en voordelige sim only abonnementen. Het is niet onwaarschijnlijk dat er in 2015 nieuwe aanbieders op de markt zullen verschijnen, het aantal afgenomen sim only abonnementen in Nederland is namelijk nog steeds groeiende.

Blijf sim only vergelijken

Aanbieders van sim only abonnementen zijn vanwege de hevige concurrentie constant aan het stunten met hun prijzen, als consument kun je hier van profiteren. Door regelmatig verschillende aanbieders te vergelijken en over te stappen, kun je al gauw tientallen euro’s per jaar besparen of er flink op vooruit gaan wat betreft de bundels. Wil je weten welk sim only abonnement momenteel de beste keuze is voor jou? Maak dan gebruik van onze sim only vergelijker, of vergelijk op https://simonlyvergelijken.nl alle aanbieders op kwaliteit en klanttevredenheid (gebaseerd op het oordeel van de Consumentenbond).

Sim only vergelijken

Op simonlypagina.nl kunt u eenvoudig en snel alle sim only abonnementen met elkaar vergelijken. Wilt u graag een nieuw sim only abonnement of bent u benieuwd op u momenteel te veel betaalt? Start dan snel de vergelijker!

Vergelijk sim only abonnementen
Top 5 Populaire abonnementen