Internetverbruik WiFi niet afgenomen sinds overstap op 4G

Geplaatst op 04-04-2015 11:22

Internetverbruik WiFi niet afgenomen sinds overstap op 4G

Het grootste deel van de Nederlanders die momenteel al gebruik maakt van 4G, zegt niet meer internet te gebruiken dan dat zij verbruikten bij 3G internet. Veel mensen maken nog steeds veel gebruik van WiFi, ook als zij over een 4G internetabonnement beschikken. Slechts 20% van de ondervraagden stelt minder internet te verbruiken via WiFi sinds zij zijn overgestapt op 4G internet.

De onderzoeksresultaten komen voort uit een onderzoek dat is uitgevoerd door onderzoeksbureau Telecompaper. De resultaten van het onderzoek zijn verassend aangezien veel providers bij de uitrol van 4G beweerden dat het gebruik van WiFi door 4G zou afnemen. Volgens de providers is 4G namelijk minstens even snel als internet via WiFi en is ‘langzaam’ 3G internet dus niet langer een reden om over te schakelen naar WiFi internet.

Logische verklaring

Alhoewel de resultaten van het onderzoek lijnrecht tegenover de beweringen van de providers staan, zijn er toch ook wel logische verklaringen voor het nog steeds populaire WiFi internet. Alle providers die 4G internet aanbieden hanteren momenteel nog steeds een datalimiet, dit ‘dwingt’ veel consumenten vaak om over te schakelen naar WiFi. Uiteraard kan er ook gekozen worden voor een hoger datalimiet, echter zal hier dan ook dieper voor in de buidel getast moeten worden. Consumenten lijken dus vaak eieren voor het geld te kiezen en regelmatig over te schakelen op WiFi, dit kan vaak meerdere euro’s per maand schelen aangezien er een lager datalimiet benodigd is.

Sim only met 4G

Vrijwel alle providers bieden momenteel sim only abonnementen met 4G internet aan, vaak moet hier echter wel meer voor worden betaald dan hetzelfde sim only abonnement met 3G internet. Momenteel gebruiken ongeveer 4,3 miljoen Nederlanders 4G internet, het merendeel hiervan is sim only.

De voordelen van 4G

4G is de opvolger van 3G en kent een aantal voordelen. Het voornaamste voordeel is de snelheid van 4G, deze is stukken hoger dan 3G. Ook het bereik van 4G is een flink stuk beter dan 3G, ook in tunnels of op drukbezochte plekken functioneert 4G vaak uitstekend. Het verschil is dan ook duidelijk merkbaar voor smartphonegebruikers, applicaties die gebruik maken van internet werken een stuk sneller en ook het streamen van video’s en muziek loopt erg soepel.

Sim only vergelijken

Op simonlypagina.nl kunt u eenvoudig en snel alle sim only abonnementen met elkaar vergelijken. Wilt u graag een nieuw sim only abonnement of bent u benieuwd op u momenteel te veel betaalt? Start dan snel de vergelijker!

Vergelijk sim only abonnementen
Top 5 Populaire abonnementen