500MB de meest gekozen sim only internetbundel

Geplaatst op 03-04-2015 01:05

500MB de meest gekozen sim only internetbundel

De internetbundel van 500MB is momenteel het populairste onder consumenten, dit blijkt uit de verkoopcijfers van sim only aanbieders. Veel consumenten zeggen genoeg te hebben aan 500MB internet, maar sluiten niet uit dat ze een hogere internetbundel zouden nemen als de prijzen lager zullen worden. Het merendeel van de consumenten zegt alleen genoeg te hebben aan 500MB internet wanneer ze bewust met hun internetverbruik omgaan.

Aan een internetbundel van 500MB lijkt het merendeel van de sim only gebruikers dus genoeg te hebben. Echter is het dan wel belangrijk dat je bewust met het internetverbruik om weet te gaan, dit houdt in dat er weinig of geen online video’s kunnen worden bekeken en dat er niet teveel afbeeldingen worden gedownload. Het merendeel van de sim only gebruikers lijkt mobiel internet dan ook vooral te gebruiken voor apps zoals WhatsApp en Messenger. Ook kan met enige regelmaat social media worden bekenen of kan een foto geüpload worden. Voor het kijken van video’s of voor het bekijken van een fotoalbum is de bundel van 500MB niet geschikt, hiermee zal je dus echt even moeten wachten tot je weer gebruik kunt maken van WiFi.

Hoeveel verbruik ik eigenlijk?

Veel mensen kunnen moeilijk inschatten hoeveel internet zij nou eigenlijk verbruiken bij het versturen van een bericht of het uploaden van een foto. Om een beter inzicht te geven in het verbruik van mobiel internet heeft Simonlyspot een infographic gemaakt met hierin het (gemiddelde) internetverbruik voor een aantal veel gebruikte acties, zie de onderstaande afbeelding.

mobiel internetverbruik

Intensievere internetverbruikers

Voor mensen die intensief gebruik maken van mobiel internet is een mobiele internetbundel van 500MB niet genoeg. Vaak wordt dan ook een sim only abonnement met een internetbundel van 1500MB of zelfs 2000MB geadviseerd. Uiteraard is de grootte van de internetbundel afhankelijk van het soort gebruik. Wanneer dit bijvoorbeeld enkel zakelijk is waarbij regelmatig de mail wordt gecheckt, dan is 1000MB voldoende. In de infographic over internetverbruik in dit artikel kun je duidelijk zien wat je ongeveer verbruikt, zo kun je dus een inschatting maken van de internetbundel die je nodig hebt.

Steeds meer WiFi

Op steeds meer plaatsen kun je tegenwoordig kosteloos gebruik maken van Wifi, bijvoorbeeld op het terras, in een restaurant, in de trein etc. Maar ook provider Ziggo heeft voor al haar klanten een grote Wifi hotspot gemaakt, alle klanten van Ziggo kunnen gebruik maken van meer dan 1 miljoen hotspots door heel Nederland. Wanneer jij je regelmatig bevindt in een gebied waar je gebruik kunt maken van Wifi, heb je voldoende aan een kleinere internetbundel.

Sim only vergelijken

Wil je graag overstappen op een sim only abonnement of heb je momenteel al een sim only abonnement? Dan kun je gemakkelijk geld besparen door regelmatig te vergelijken, gemiddeld kan wel €10 per maand bespaard worden, dit is wel €120 per jaar! Je kunt eenvoudig alle sim only abonnementen met elkaar vergelijken in onze sim only vergelijker. In deze sim only vergelijker staan alle aanbieders van sim only abonnementen in Nederland opgenomen, je bent dus altijd verzekerd van de laagste prijs!

Sim only vergelijken

Op simonlypagina.nl kunt u eenvoudig en snel alle sim only abonnementen met elkaar vergelijken. Wilt u graag een nieuw sim only abonnement of bent u benieuwd op u momenteel te veel betaalt? Start dan snel de vergelijker!

Vergelijk sim only abonnementen
Top 5 Populaire abonnementen