Sim only vergelijken loont de moeite

Geplaatst op 30-03-2015 02:50

Sim only vergelijken loont de moeite

Het vergelijken van sim only abonnementen loont vaak de moeite, dit is de conclusie van een onderzoek die wij hebben uitgevoerd. De prijzen voor sim only abonnementen lopen vaak erg uiteen, de voornaamste oorzaak hiervan lijken acties te zijn. Zo krijg je bij veel providers bijvoorbeeld een verdubbelde bundel of zijn de tarieven laag voor nieuwe klanten. Door sim only abonnementen te vergelijken kan tot wel €120 per jaar worden bespaard, vergelijken loont dus zeker de moeite!

Tijdens het onderzoek is zijn veel verschillende sim only abonnementen met elkaar vergeleken. Het doel van dit onderzoek was de spreiding in prijzen te kunnen meten, er werd bekeken wat de hoogste- en laagste prijs was die betaald moest worden voor een sim only abonnement. In sommige gevallen waren sim only abonnementen met exact dezelfde bundels (dus hetzelfde aantal belminuten, sms’jes en MB’s) tot wel €10 per maand duurder dan het voordeligere abonnement.

Groot aanbod

Er is een groot aanbod sim only abonnementen beschikbaar in Nederland, de consument heeft de keuze uit iets meer dan 500 verschillende abonnementen. Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden, dat vrijwel iedereen kan kiezen voor een sim only abonnement die goed bij het past. Het is dus anno 2015 niet meer nodig om ‘verplicht’ teveel belminuten, sms’jes of MB’s af te moeten nemen. Onnodig teveel betalen voor bundels die je niet verbruikt is dus niet meer nodig.

Gemiddelde bundel

De meeste consumenten lijken te kiezen voor een sim only abonnement met een internetbundel tussen de 500 en 1000MB, 250 belminuten en 250 sms’jes. Wel is duidelijk op te merken dat het aantal MB’s die consumenten afnemen steeds hoger wordt, vermoedelijk vanwege de lager wordende prijzen en het steeds intensievere smartphone gebruik. Alhoewel veel sim only abonnementen maandelijks opzegbaar zijn, kiezen nog steeds veel mensen voor een één of tweejarig contract. Vaak zijn één of tweejarige contracten namelijk goedkoper dan de maandelijks opzegbare variant en toch ook flexiebel. Het is bij de langere contracten namelijk ook vaak mogelijk om de bundels tussentijds te wijzigen, in de meeste gevallen is het enkel mogelijk om de bundel te verhogen.

Nieuwe sim only aanbieders

In de laatste jaren zijn er een flink aantal nieuwe aanbieders van sim only abonnementen bijgekomen in Nederland. Dit is dan ook duidelijk waarneembaar in de media, op de radio en op de TV. Er wordt steeds meer geadverteerd voor sim only abonnementen, dit omdat steeds meer mensen overstappen van een telefoonabonnement op een sim only abonnement. Vermoedelijk worden er in 2015 ruim 800.000 sim only abonnementen afgesloten, de markt lijkt dus vrij groot te zijn.

Sim only vergelijken

Door het grote aanbod aan sim only abonnementen kan het voor de consument lastig zijn om het juiste abonnement te vinden. Speciaal voor deze situatie heeft simonlyspot.nl de sim only vergelijker opgericht. Op de vergelijker kun je gemakkelijk alle sim only abonnementen met elkaar vergelijken en voorkom je dat je teveel betaalt. Voor personen die nog niet weten welk abonnement ze het beste kunnen nemen, is de sim only keuzehulp ontwikkeld. Na het beantwoorden van een aantal vragen zal het systeem op zoek gaan naar het sim only abonnement dat het beste bij u past.

Sim only vergelijken

Op simonlypagina.nl kunt u eenvoudig en snel alle sim only abonnementen met elkaar vergelijken. Wilt u graag een nieuw sim only abonnement of bent u benieuwd op u momenteel te veel betaalt? Start dan snel de vergelijker!

Vergelijk sim only abonnementen
Top 5 Populaire abonnementen