Sim only abonnement met 4G dekking

Geplaatst op 29-03-2015 06:12

Sim only abonnement met 4G dekking

Momenteel is 4G alweer een tijdje beschikbaar voor consumenten in Nederland. Echter is het nog steeds niet bij alle aanbieders van sim only abonnementen mogelijk om een abonnement met 4G internet af te sluiten. Zo heeft bijvoorbeeld telefoonnetwerk Tele2 zijn 4G netwerk nog niet geactiveerd en zijn een aantal providers nog bezig met de invoering van 4G internet in hun sim only abonnementen. In dit artikel kun je terugvinden bij welke providers je al 4G abonnementen kunt gebruiken en bij welke niet.

4G is de opvolger van 3G, het grote voordeel van 4G internet is dat het veel sneller is dan 3G. Met 4G internet zullen dus video’s sneller streamen, zijn webpagina’s sneller geladen en zullen ook apps die veel gebruik maken van internet aanzienlijk sneller werken. Helaas is het nog niet bij alle sim only abonnementen mogelijk om te kiezen voor 4G.

Sim only providers met 4G.

Simonlyspot.nl heeft onderzocht welke sim only aanbieders momenteel wel 4G internet aanbieden. Dit zijn de volgende sim only providers:

- Simyo

- Hi

- Telfort

- T-Mobile

- Vodafone

- Ben

- Youfone

- KPN

Waarom de andere providers niet?

Aangezien 4G internet nog relatief nieuw is zijn een aantal providers nog niet in staat om 4G internet aan te bieden. Veel aanbieders van sim only abonnementen maken namelijk gebruik van een telefoonnetwerk dat niet van henzelf is, er zijn namelijk maar 4 telefoonnetwerken in Nederland. Daarnaast is het op het telefoonnetwerk van Tele2 momenteel ook nog niet mogelijk om gebruik te maken van 4G, Tele2 is namelijk nog bezig met de invoering ervan.

Wanneer bieden andere sim only aanbieders 4G internet aan

Helaas kan hier nog niet veel over gezegd worden, veel providers kondigen echter wel aan dat er in de toekomst gebruik gemaakt kan worden gemaakt van 4G internet. Ook zijn een aantal providers momenteel in de testfase en zullen deze binnenkort ook 4G internet aanbieden. Wanneer je snel gebruik wilt maken van 4G internet, is het aan te raden om over te stappen op een sim only abonnement dat momenteel wel al 4G internet biedt. Op onze sim only vergelijker kun je specifiek aangeven dat je op zoek bent naar 4G internet, de vergelijker toont dan alleen sim only abonnementen die 4G internet bieden.

Is 4G duurder dan 3G?

Over het algemeen is 4G internet duurder dan 3G internet, dit omdat providers veel kosten hebben moeten maken om 4G beschikbaar te stellen. Maar ook hier geldt weer dat je het beste sim only abonnementen met elkaar kunt vergelijken, zo kun je in sommige situaties voor hetzelfde bedrag bij de ene aanbieder 4G internet krijgen terwijl je bij de andere aanbieder 3G internet krijgt.

Kan mijn telefoon wel gebruik maken van 4G?

Nee, niet iedere telefoon kan gebruik maken van 4G internet! Wanneer je besluit een sim only abonnement aan te schaffen die 4G internet heeft, controleer dan altijd eerst of je toestel dit dan wel ondersteunt! Nieuwere telefoons ondersteunen vaak wel al 4G internet, vaak is dit echter nog niet het geval bij de goedkopere smartphones. Wij raden dan ook aan om bij het aanschaffen van een nieuwe smartphone alvast rekening te houden met de ondersteuning van 4G internet, dit omdat 4G steeds meer de standaard wordt.

Sim only vergelijken

Op simonlypagina.nl kunt u eenvoudig en snel alle sim only abonnementen met elkaar vergelijken. Wilt u graag een nieuw sim only abonnement of bent u benieuwd op u momenteel te veel betaalt? Start dan snel de vergelijker!

Vergelijk sim only abonnementen
Top 5 Populaire abonnementen