Geplaatst op 29-03-2015 04:38
Een veelgehoord probleem van moderne smartphones is vaak de tijd dat deze kan werken op een batterijlading. Intensievere smartphones gebruikers lopen vaak tegen het probleem aan dat hun smartphone uitvalt omdat de batterij leeg is. Helaas zijn batterijen nog steeds de zwakste schakel in een smartphone en lijkt het er op dat dit de komende jaren ook zo zal blijven. In dit artikel komen een aantal tips aan bod die de energieverbruik van een smartphone doen verminderen.
De grootste energieverbruiker van iedere smartphone is het beeldscherm, je kunt dan ook veel energie besparen door de instellingen hiervan te veranderen. De meeste energiebesparing kan gehaald worden uit het wijzigen van de helderheid. De helderheid geeft aan hoe ‘fel’ het beeldscherm licht geeft, hoe hoger de helderheid, hoe meer energie deze verbruikt. Veel smartphonegebruikers hebben een te hoge helderheid ingesteld, dit terwijl met een lagere helderheid het scherm ook nog prima te lezen is. Daarnaast is een lagere helderheid beter voor je ogen, zeker in de avond kan een te helder beeldscherm zere ogen veroorzaken. De helderheid kun je wijzigen door naar “instellingen” te gaan, vervolgens naar “beeldscherm”. In het menu kun je dan vaak ‘helderheid instellen’ of ‘helderheid wijzigen’ aanklikken. Door de helderheid te verlagen zul je merken dat je telefoon langer mee gaat op een batterijlading.
Veel apps draaien op de achtergrond zonder dat je hier weet van hebt. Wanneer een app op de achtergrond draait, maakt deze gebruik van de processor en het telefoongeheugen. Door gebruik te maken van de processor en het telefoongeheugen zal de telefoon extra energie gaan verbruiken. Hoe meer gebruik er wordt gemaakt van de processor of het telefoongeheugen, hoe sneller de batterij leeg zal raken. Zeker wanneer je een app nooit (meer) gebruikt en deze in de achtergrond blijft draaien, is het natuurlijk sonde van de energie die hiervoor wordt verbruikt. Verwijder dan ook altijd apps die je niet (meer) gebruikt, naast een ‘schone’ telefoon gaat zo ook je batterij nog eens langer mee.
Veel accounts op je telefoon zullen regelmatig ‘synchroniseren’, dit is het downloaden van datapakketten. Voorbeelden hiervan zijn e-mail, chat en apps zoals Facebook en Twitter. Door te synchroniseren kunnen apps bekijken of er nieuwe berichten zijn ontvangen, hiervoor zal de app contact maken met een server en ‘vragen’ of er nieuwe berichten beschikbaar zijn. Bij het synchroniseren zal er dus gebruik worden gemaakt van internet en ook de processor en het werkgeheugen zullen harder moeten werken, dit kan veel energie kosten. Vraag jezelf dus eens af of het wel nodig is om iedere minuut je e-mail te ontvangen en dit niet kan worden bijgesteld naar bijvoorbeeld een kwartier. Hoe minder vaak de telefoon ‘data’ hoeft op te vragen, hoe langer de batterij mee zal gaan. Wanneer synchronisatie verloopt via ‘push’ dan hoef je niets te veranderen, dit is namelijk al een erg zuinige manier van synchroniseren.
Veel Android installaties hebben een energiezuinige modus, in deze modus zal Android zelf instellingen veranderen waardoor het energieverbruik minder zal worden. Android zal bijvoorbeeld synchronisatie uitschakelen en ook wordt het aantal apps dat op de achtergrond draait worden verminderd. Houd er wel rekening mee dat door de energiezuinige modus berichten een stuk later binnen kunnen komen, de energiezuinige modus is dus niet geschikt voor bijvoorbeeld zakelijke telefoongebruikers of smartphonegebruikers die altijd snel op de hoogte willen zijn van actualiteiten.
Op simonlypagina.nl kunt u eenvoudig en snel alle sim only abonnementen met elkaar vergelijken. Wilt u graag een nieuw sim only abonnement of bent u benieuwd op u momenteel te veel betaalt? Start dan snel de vergelijker!
Vergelijk sim only abonnementen