Waarom ook jij moet kiezen voor sim only

Geplaatst op 28-03-2015 10:31

Waarom ook jij moet kiezen voor sim only

Een groot deel van Nederland is al over, zij kozen allemaal voor een sim only abonnement in plaats van een telefoonabonnement. Vraag jij je nog af waarom ook jij moet kiezen voor een sim only abonnement? Lees dan snel dit artikel en ontdek de vele voordelen die een sim only abonnement jou te bieden heeft. Wij van simonlyspot.nl zijn er namelijk van overtuigd dat ook jij het beste kunt kiezen voor een sim only abonnement!

Het sim only abonnement is een variant op het telefoonabonnement, het enige verschil is dat je bij een sim only abonnement geen toestel krijgt. Dit telefoontoestel zal je zelf aan moeten schaffen. Door te kiezen voor een sim only abonnement kun je van een aantal voordelen profiteren, welke voordelen dit zijn lees je in dit artikel.

De prijs

Door te kiezen voor een sim only abonnement, kies je voor lagere kosten. In veel gevallen kan tot wel €40 per jaar worden bespaard door over te stappen op een sim only abonnement. In het artikel “besparing bij sim only” op ons blog wordt met een rekenvoorbeeld aangetoond hoeveel geld er bespaard kan worden.

De flexibiliteit

Veel sim only abonnementen zijn heel flexiebel. Je kunt gemakkelijk bundels wijzigen, bijvoorbeeld als je meer belminuten of MB’s wilt. Daarnaast is een sim only abonnement vaak maandelijks opzegbaar, je zit er dus niet voor langere tijd aan vast. Dit kan een voordeel zijn als je bijvoorbeeld regelmatig voor langere tijd in het buitenland verblijft of vanwege je werkzaamheden meer gebruik moet gaan maken van internet of meer gaat bellen. Wanneer je verwacht dat je gebruik gaat toenemen of juist afnemen, pas je gewoon de bundel hier op aan! Zo voorkom je dus dat je onnodig teveel betaalt voor diensten waar je geen gebruik van maakt.

Gemakkelijk wisselen van toestel

Een groot nadeel aan een telefoonabonnement was het moeten ‘uitzitten’ van het contract voordat je een nieuwe telefoon kon nemen. Dit is niet het geval met een sim only abonnement, je bent vrij om te veranderen van toestel wanneer je maar wilt. Het is bij het veranderen van toestel dus enkel noodzaak om de simkaart van de ‘oude’ telefoon over te plaatsen in de ‘nieuwe’ telefoon. Ook ben je dus prima in staat om een tweedehands toestel aan te schaffen, bijvoorbeeld via Marktplaats.

Profiteren van concurrentie

Aangezien sim only steeds populairder wordt, verschijnen er ook steeds meer spelers op de markt. Ook op de telecommarkt geldt het principe van vraag en aanbod, hoe groter het aanbod hoe scherper de prijs. Met name de prijsvechters scheppen veel voordelen voor consumenten, je kunt tegenwoordig tegen zeer lage prijzen interessante sim only abonnementen verkrijgen. Door regelmatig te vergelijken kun je dus veel geld besparen, overstappen is namelijk erg makkelijk en kost vaak nog geen 5 minuten.

Overstappen

Het overstappen naar een andere sim only provider is erg makkelijk. Het aanvragen van een nieuw sim only abonnement kost vaak hooguit 5 minuten, dit omdat je alles vaak online kunt regelen. Ook kun je gewoon je telefoonnummer behouden en wordt door het nummerbehoud automatisch je ‘oude’ abonnement opgezegd. Na het overstappen krijg je van de nieuwe provider een simkaart toegestuurd, na het verwisselen van de simkaart kun je dus gewoon weer doen wat je altijd al deed, enkel de kosten zijn lager!

Overtuigd?

Ben ook jij na het lezen van dit artikel overtuigd van de mogelijkheden die sim only te bieden heeft? Bekijk dan snel welke sim only abonnementen het voordeligste zijn door gebruik te maken van onze sim only vergelijker. Weet je nog niet precies welk sim only abonnement je het beste kunt nemen? Maak dan gebruik van onze handige keuzehulp

Sim only vergelijken

Op simonlypagina.nl kunt u eenvoudig en snel alle sim only abonnementen met elkaar vergelijken. Wilt u graag een nieuw sim only abonnement of bent u benieuwd op u momenteel te veel betaalt? Start dan snel de vergelijker!

Vergelijk sim only abonnementen
Top 5 Populaire abonnementen