Hoeveel goedkoper is een sim only abonnement?

Geplaatst op 26-03-2015 05:50

Hoeveel goedkoper is een sim only abonnement?

Dat het aanschaffen van een los telefoontoestel en een sim only abonnement voordeliger is dan een sim only abonnement is al een tijdje bekend. In dit artikel zullen we met een simpel voorbeeld aantonen hoeveel je kunt besparen door een los toestel met sim only abonnement aan te schaffen in plaats van een telefoonabonnement. In deze berekening zullen we de prijzen vergelijken voor de Huawei Ascend P7.

In dit voorbeeld hebben we gezocht naar een telefoonabonnement waarbij de Huawei Ascend P7 wordt meegeleverd. We kwamen uit op de website van Vodafone, deze hebben een telefoonabonnement waar je de Huawei Ascend krijgt geleverd. Het telefoonabonnement kost €49,- per maand, de eenmalige kosten zijn €4,24. De looptijd van het abonnement is 1 jaar en je krijgt hierbij maandelijks 300 belminuten, onbeperkt sms’en en 1GB (1GB = 1000 MB) internet.

De totale kosten

Omdat we graag willen weten wat de totale besparing is, zullen we de totale kosten van het telefoonabonnement gaan verrekenen. Aangezien de looptijd van het contract 1 jaar is, zullen de totale kosten voor het abonnement 12 x €49 = €588 bedragen. Daarnaast waren er ook nog eenmalige kosten voor het afsluiten van het telefoonabonnement, namelijk €4,24. Dit brengt het totaalbedrag voor het telefoonabonnement op €562,24.

Een los toestel

Vervolgens zijn wij op zoek gegaan naar de kosten voor de Huawei Ascend P7 als je deze als los toestel zou aanschaffen, volgens de Tweakers-pricewatch kost een los toestel €279,- inclusief verzendkosten. Aangezien je natuurlijk ook wil kunnen bellen, sms’en en internetten met je telefoon zullen we nu op zoek gaan naar een sim only abonnement.

Sim only abonnement

Om een eerlijke vergelijking te kunnen maken tussen het telefoonabonnement en het sim only abonnement zoeken we naar een sim only abonnement die minstens hetzelfde aantal belminuten, sms’jes en MB’s heeft. Hiervoor gebruiken we de vergelijker van deze website. Het goedkoopste abonnement dat de vergelijker aangeeft kost €12 per maand en is van de provider Simpel. Je krijgt voor deze €12 per maand 500 belminuten, je kunt onbeperkt sms’en en je krijgt 1000MB internet. Wat betreft het aantal belminuten ga je er dus zelfs op vooruit met het sim only abonnement. Er zijn geen eenmalige kosten voor het afsluiten van het sim only abonnement, de totale kosten voor 1 jaar van het sim only abonnement zijn dus 12 x 12 = €144.

De rekensom

In totaal kost het telefoonabonnement dus €562,24 en het losse toestel met het simonly abonnement €423. Dit houdt dus in dat het telefoonabonnement in totaal €139,24 duurder is dan de sim only variant. Aangezien de looptijd van een jaar is, betekent dit dat het sim only abonnement €11,60 goedkoper is per maand dan het telefoonabonnement. Als je beide totaalbedragen namelijk deelt door 12 (1 jaar = 12 maanden), dan kost het telefoonabonnement €46,85 per maand en de sim only variant €35,25 per maand. De totale kosten voor het sim only abonnement zijn dus lager en je krijgt er ook nog eens meer belminuten voor!

Voordelen van sim only

Zoals je hebt kunnen lezen is het dus een stuk voordeliger om een sim only abonnement te nemen in plaats van een telefoonabonnement. Je bespaart in één jaar tijd namelijk €139,24, en dat voor precies hetzelfde! Daarnaast kon je met het sim only abonnement ook nog eens meer bellen en is een sim only abonnement stukken voordeliger. Ook is een sim only abonnement veel flexiebeler dan een telefoonabonnement, je kunt namelijk vaak gemakkelijk je bundels wijzigen en ook het tussentijds kopen van een nieuw toestel is geen probleem.

Het is dus altijd verstandig om de prijzen tussen sim only en een los toestel te vergelijken. Het prijzen vergelijken kan je namelijk veel geld besparen.

Sim only vergelijken

Op simonlypagina.nl kunt u eenvoudig en snel alle sim only abonnementen met elkaar vergelijken. Wilt u graag een nieuw sim only abonnement of bent u benieuwd op u momenteel te veel betaalt? Start dan snel de vergelijker!

Vergelijk sim only abonnementen
Top 5 Populaire abonnementen