Meer dan de helft van nieuwe abonnementen sim only

Geplaatst op 25-03-2015 05:28

Meer dan de helft van nieuwe abonnementen sim only

Tegenwoordig worden er meer nieuwe sim only abonnementen verkocht dan telefoonabonnementen. Een sim only abonnement is een abonnement dat wordt geleverd zonder toestel, je ontvangt dus enkel een simkaart. Met een sim only abonnement krijg je maandelijks een aantal belminuten, sms berichten en een internetbundel. Het werkt dus precies hetzelfde als een telefoonabonnement, alleen koop je bij een sim only abonnement je toestel zelf. Door zelf een toestel aan te schaffen in combinatie met een sim only abonnement kun je eenvoudig veel geld besparen.

Dat sim only abonnementen alsmaar populairder worden was al langer bekend. Marktonderzoeker Gfk heeft onderzoek gedaan naar de verkoop van telefoon- en sim only abonnementen van de afgelopen periode. Het onderzoeksbureau concludeert dat 56% van de totale verkopen een sim only abonnement betrof. Dit houdt dus in dat er tegenwoordig officieel meer sim only abonnementen worden verkocht dan telefoonabonnementen.

Stukken voordeliger

Een sim only abonnement is vaak stukken voordeliger dan een telefoonabonnement. Aangezien er bij een telefoonabonnement ook een toestel wordt geleverd, moet hier uiteraard ook voor betaald worden. Het telefoontoestel betaal je namelijk gedurende een langere periode (vaak één of twee jaar) af, in feite ga je dus een lening aan met de provider waar uiteraard voor betaald moet worden. Bij een sim only abonnement is dit niet het geval, je ontvangt namelijk enkel een simkaart die je gelijk kunt gebruiken in een telefoon. Het telefoontoestel zul je dus zelf aan moeten schaffen, je bent vrij om te kiezen welke telefoon je aanschaft. Zo kun je bijvoorbeeld een goedkopere telefoon of zelfs een tweedehandstelefoon aanschaffen. Wanneer je telefoontoestel defect raakt of je wilt graag een nieuwe, dan kun je deze gewoon ieder moment kopen. Je hebt namelijk niet te maken met een opzegtermijn of het ‘uitzitten’ van een contract.

Sim only is flexiebel

Een sim only abonnement is vaak zeer flexiebel, een groot aantal sim only abonnementen is namelijk maandelijks opzegbaar en vaak is het ook mogelijk om de bundels tussentijds aan te passen. Je kunt dus gemakkelijk overstappen naar een andere provider of gebruik de bundels aanpassen, bijvoorbeeld als je meer wilt internetten of meer wilt bellen. Ook kun je eenvoudig je sim only abonnement stopzetten als je een keer voor langere tijd naar het buitenland gaat, zo voorkom je dat je onnodig betaalt voor iets dat je niet gebruikt.

Steeds populairder

Momenteel worden er al meer sim only abonnementen verkocht dan telefoonabonnementen. De verwachtig is dat het aantal verkochte sim only abonnementen in de toekomst nog verder zal toenemen. Veel mensen besluiten tegenwoordig om na het verlopen van hun telefoonabonnement over te stappen op een sim only abonnement, dit omdat hun telefoontoestel van het telefoonabonnement namelijk nog prima functioneert. Ook heeft het grote aantal budget-telefoons dat tegenwoordig verkrijgbaar is op de markt een invloed op de populairiteit van sim only abonnementen. Je kunt tegenwoordig voor al €200 een smartphone kopen die zeer goede prestaties levert en prima geschikt is voor normaal en soms zelfs intensief gebruik.

Bespaar wel €50 per jaar

De gemiddelde Nederlander kan tot wel €50 per jaar besparen door over te stappen op een sim only abonnement of door te wijzigen van provider. De concurrentie op de sim only markt is momenteel namelijk vrij hevig en providers zijn dan ook vaak aan het stunten met hun prijzen. Het is dan ook sterk aan te raden om regelmatig sim only abonnementen te vergelijken, zo voorkom je dat je onnodig teveel betaalt.

Overstappen op sim only gemakkelijk

Overstappen op een sim only abonnement is erg gemakkelijk, vaak kost dit niet meer dan 5 minuten. Vrijwel alle sim only abonnementen kunnen online worden aangevraagd en ook nummerbehoud is mogelijk. Zo behoud je dus gewoon hetzelfde nummer maar kun je wel profiteren van lagere maandlasten. Ook het opzeggen van je oude abonnement is vaak niet nodig wanneer je nummerbehoud gebruikt, wanneer je nummer namelijk verhuist naar een andere provider zal je huidige provider automatisch je abonnement stopzetten. Controleer dit wel altijd goed om te voorkomen dat je te maken krijgt met dubbele maandlasten.

Korting

Wil jij ook overstappen op een sim only abonnement? Soms zijn er kortingscodes beschikbaar waardoor je aantrekkelijke korting kunt krijgen. Kortingscodes kun je vinden op Kortingscode: Vouchercode.nl

Sim only vergelijken

Op simonlypagina.nl kunt u eenvoudig en snel alle sim only abonnementen met elkaar vergelijken. Wilt u graag een nieuw sim only abonnement of bent u benieuwd op u momenteel te veel betaalt? Start dan snel de vergelijker!

Vergelijk sim only abonnementen
Top 5 Populaire abonnementen