Waar op te letten bij afsluiten sim only abonnement

Geplaatst op 25-03-2015 01:16

Waar op te letten bij afsluiten sim only abonnement

Nu steeds meer mensen kiezen voor een sim only abonnement, komen er ook steeds meer aanbieders en verschillende soorten sim only abonnementen op de markt. Vanwege het grote aanbod aan sim only abonnementen is het belangrijk om goed op de voorwaarden te letten bij het afsluiten van een sim only abonnement. In dit artikel kun je terugvinden waar je op moet letten en welke sim only abonnementen je beter links kunt laten liggen.

Het aanbod van sim only abonnementen is momenteel gigantisch groot, en ze hebben allemaal wat anders te bieden. Zo vliegen de termen ‘onbeperkt bellen’, ‘onbeperkt sms’en’ en ‘onbeperkt internetten’ je om de oren wanneer je zoeks naar een sim only abonnement. Het is dan ook raadzaam om jezelf af te vragen of je dit dan ook wel echt nodig hebt en of je bereid bent hier voor te betalen. In praktijk zijn er namelijk maar erg weinig mensen die zoveel bellen dat ze een ‘onbeperkt bellen’ sim only abonnement nodig hebben. Een ook aan abonnementen met ‘onbeperkt internet’ kleven vaak een aantal nadelen.

Onbeperkt bellen of sms’en

Zoals eerder al aangegeven zijn er maar erg weinig mensen die behoefte hebben aan een ‘onbeperkt bellen’ en/of ‘onbeperkt sms’en’ sim only abonnement. Ga dan ook voor jezelf na hoeveel minuten je maandelijks belt en hoeveel sms berichten je iedere maand verstuurt. Vaak is het pas rendabel om een onbeperkt bel/sms bundel af te nemen wanneer je meer dan 500 minuten belt of meer dan 500 sms berichten per maand verstuurt. Veel mensen zijn snel geneigd om te kiezen voor een onbeperkte bundel, ook al hebben ze die helemaal niet nodig. Dit is jammer aangezien je dan onnodig teveel gaat betalen voor iets dat je niet gebruikt.

Onbeperkt internet

Een ieder die ziet staan ‘onbeperkt internet’ krabt zichzelf altijd eerst achter de oren. Is dit echt? Zitten er dan geen addertjes onder het gras? Een ieder die zichzelf direct deze vragen stelt, stelt deze dan ook terecht. Er zitten inderdaad wel een paar addertjes onder het gras, een paar hele vervelende addertjes zelfs. In de meeste gevallen zal de snelheid van het internet namelijk dermate ver worden afgeknepen dat het internet behoorlijk traag is (zo’n 15x trager dan 3G internet en minstens 25x trager dan 4G internet). Internetpagina’s zullen bij dergelijke sim only abonnementen traag laden, het soepel streamen van een video is nauwelijks mogelijk en je zult veel geduld moeten hebben. Je hebt dan welliswaar onbeperkt internet, maar moet hiervoor behoorlijk inleveren op de snelheid daarvan. Ook dit is weer een overweging waard, laat je niet zomaar inpakken door de term ‘onbeperkt’.

Looptijd sim only contract

Tegenwoordig zie je steeds meer sim only abonnementen die maandelijks opzegbaar zijn. Dit geeft je erg veel vrijheid en je kunt ook gemakkelijk weer overstappen als de provider je niet bevalt. In het geval van een maandelijks opzegbaar contract kun je dus gerust eens een ‘onbeperkt internet’ bundel uitproberen, als deze niet bevalt kun je gemakkelijk weer over stappen naar een ander sim only abonnement. Ons advies is dan ook om enkel een één of tweejarig sim only abonnement af te sluiten als je zeker weet dat de provider goed bevalt. Vaak is het overigens ook bij één of tweejarige sim only abonnementen mogelijk om de bundels aan te passen, dit verschilt echter wel van aanbieder tot aanbieder, controleer dit dus altijd goed van tevoren!

Sim only vergelijken

Ben je op zoek naar een sim only abonnement of wil je graag weten welke sim only abonnementen er allemaal beschikbaar zijn? Dan kun je gebruik maken van onze sim only vergelijker of van onze sim only keuzehulp, ons systeem zal dan voor jou op zoek gaan naar de goedkoopste sim only abonnementen die voldoen aan jouw eisen.

Kijk ook eens naar een sim only abonnement in combinatie met een alles-in-1 pakket. Meestal profiteer je dan van extra korting.

Sim only vergelijken

Op simonlypagina.nl kunt u eenvoudig en snel alle sim only abonnementen met elkaar vergelijken. Wilt u graag een nieuw sim only abonnement of bent u benieuwd op u momenteel te veel betaalt? Start dan snel de vergelijker!

Vergelijk sim only abonnementen
Top 5 Populaire abonnementen