Steeds meer mobiel telefoonterreur

Geplaatst op 23-03-2015 11:32

Steeds meer mobiel telefoonterreur

Iedereen heeft er waarschijnlijk al wel eens last van gehad, van die vervelende verkopers die je ongevraagd lastigvallen op je telefoon. Vroeger werd je vaak lastiggevallen via de huistelefoon, maar tegenwoordig lijkt ook de mobiele beller niet meer veilig tegen deze vorm van telefoonterreur. Aanbieder van sim only abonnementen Robin Mobile komt in actie, het bedrijf ziet het als zijn taak om zijn klanten te beschermen tegen telefoonterreur en trekt aan de bel.

Uit een onderzoek onder providers blijkt dat steeds meer mensen een verzoek tot het blokkeren van een telefoonnummer indienen. Het grootste deel van deze blokkadeverzoeken worden ingediend omdat dergelijke telefoonnummers ongevraagd bellen, vaak meerdere keren per dag. Er kan dus gesteld worden dat telefoonterreur tegenwoordig ook op grote schaal mobiele nummers verzamelt om lastig te vallen. Helaas is er weinig te doen tegen deze vorm van telefoonterreur en hebben de stalkers momenteel vrij spel.

Vrij spel

Nederlandse providers hebben een speciale overlastprocedure, middels deze procedure kunnen telefoonnummers die mensen veelvuldig ongevraagd lastigvallen worden geblokkeerd op het mobiele netwerk. Helaas neemt deze procedure veel tijd in beslag en is het vaak moeilijk om te bewijzen dat deregelijke telefoonnummers op grote schaal aan stalking doen. Vanwege deze omslachtige procedure hebben de stalkers dus vaak vrij spel, Nederlandse providers kunnen enkel machteloos toekijken. Voordat er uberhaubt wordt overgegaan tot blokkade uit het mobiele netwerk is het noodzakelijk om de stalker eerst minstens drie keer te waarschuwen, iets dat vaak lastig gaat aangezien er met veel verschillende nummers wordt gebeld.

Snel actie ondernemen

De aanbieder van sim only abonnementen Robin Mobile vindt het tijd worden voor actie en pleit voor betere en effectievere procedures om telefoonterreur te stoppen. Daarnaast wil Robin Mobile ook duidelijke regelgeving vanuit de overheid, zo moet het blokkeren van stalkers sneller kunnen verlopen. Providers moeten door Nederlandse regelgeving worden gedwongen om snel actie te ondernemen, veel providers ondernemen momenteel nog weinig tot geen actie.

Psychische klachten

Telefoonterreur is een zeer vervelende vorm van stalking, zeker in extreme gevallen kunnen psychische klachten ontstaan. Mensen raken erg geïrriteerd door telefoonterreur en worden vaak afgeleid door de telefoon die constant af blijft gaan. Naast dat telefoonterreur vervelend kan zijn en een negatief psychisch effect heeft, zijn er zelfs gevallen bekend waarbij de stalkers dreigementen uiten of uit waren op chantage.

Tips voor telefoonterreur

Alhoewel telefoonterreur heel vervelend kan zijn, is het raadzaam om de telefoon zo snel mogelijk weer op te hangen wanneer er gebeld wordt. Praten of schreeuwen hebben vaak geen enkele zin, de stalkers blijven toch doorgaan. Het is dan ook altijd verstandig om contact op te nemen met de provider om het telefoonnummer te laten blokkeren. Ook is het vaak mogelijk om in je mobiele telefoon nummers te blokkeren, zo voorkom je dat je telefoon blijft afgaan. Wanneer de overlast ernstige vormen aanneemt zoals bedreiging of chantage, dan is het raadzaam om aangifte te doen bij de politie. Alhoewel dit niet direct de telefoonterreur zal stoppen, kan het wel helpen in een eventuele strafrechterlijke vervolging van de daders van de telefoonterreur.

Sim only vergelijken

Op simonlypagina.nl kunt u eenvoudig en snel alle sim only abonnementen met elkaar vergelijken. Wilt u graag een nieuw sim only abonnement of bent u benieuwd op u momenteel te veel betaalt? Start dan snel de vergelijker!

Vergelijk sim only abonnementen
Top 5 Populaire abonnementen