Sim only steeds vaker maandelijks opzegbaar

Geplaatst op 23-03-2015 11:01

Sim only steeds vaker maandelijks opzegbaar

Steeds meer aanbieders van sim only abonnementen maken hun sim only abonnementen maandelijks opzegbaar. Dit omdat consumenten steeds veeleisender worden en ook omdat de concurrentie in de sim only markt steeds heviger wordt door prijsvechters zoals Simpel, Simyo en Youfone. Het idee van lange contracten is tegenwoordig achterhaald en consumenten houden er niet van om lang vast te zitten aan abonnementen, dit vraagt dus om een flexiebele instelling van de markt.

In de tijd dat de telefoonabonnementen nog populair waren keek niemand op van een looptijd van één of twee jaar bij een telefooncontract. Dat telefoonabonnementen tegenwoordig flink aan populairiteit verliezen is duidelijk merkbaar. Providers geven aan dat steeds meer consumenten sim only abonnementen afsluiten. De voornaamste reden hiervoor zijn de lage prijzen en goedkope telefoontoestellen die tegenwoordig op de markt verkrijgbaar zijn.

Maandelijks opzegbaar

Ook sim only abonnementen werden in het verleden vaak aangeboden met één of tweejarige contracten, het was dus niet zomaar mogelijk om je sim only abonnement op te zeggen of om te verhuizen naar een andere provider. Tegenwoordig is dat wel anders, het is geen uitzondering meer dat een sim only abonnement maandelijks kan worden opgezegd. Dit is een groot voordeel voor consumenten, zij kunnen namelijk gemakkelijk overstappen of hun sim only abonnement voor een periode stopzetten, bijvoorbeeld voor langdurig verblijf in het buitenland.

Langere contracten

Uiteraard zijn er ook nog sim only abonnementen verkrijgbaar waar wel een één of tweejarig contract aan vastzit. Het voordeel aan sim only abonnementen met een langdurig contract is de prijs, deze ligt vaak namelijk lager dan de maandelijks opzegbare variant. Een ander voordeel aan een langdurig contract is de zekerheid van het maandbedrag, deze zal gedurende de looptijd van het contract namelijk niet worden aangepast. Een nadeel aan een contract voor een langere periode is dat je niet kunt overstappen, iets wat in de huidige sim only markt eigenlijk wel wenselijk is. Door de hevige concurrentie zijn er namelijk vaak aantrekkelijke aanbiedingen of worden bundels verdubbeld voor nieuwe klanten. Dit maakt het regelmatig overstappen van provider aantrekkelijk.

Regelmatig sim only abonnementen vergelijken

Het kan zeker geen kwaad om regelmatig alle sim only abonnementen met elkaar te vergelijken, de prijzen worden namelijk erg vaak aangepast. Dit komt mede door veel nieuwe ontwikkelingen in de markt zoals het aanbod van 4G internet, nieuwere telefoons en hevigere concurrentie. In sommige situaties kun je meer krijgen voor je geld of kun je zelfs besparen door over te stappen op een goedkopere provider.

Overstappen loont

In veel situaties loont het om over te stappen van sim only abonnement. Overstappen is heel eenvoudig en vaak kost dit nog geen 5 minuten tijd. Ook kun je vaak meer waar krijgen door over te stappen, zoals bijvoorbeeld supersnel 4G internet of meer MB’s per maand voor hetzelfde bedrag. Op deze website kun je gemakkelijk sim only abonnementen vergelijken, ons systeem geeft afhankelijk van jouw eisen altijd het beste aanbod weer! Zo voorkom je dat je onnodig teveel betaalt aan een sim only abonnement. Start dus vandaag nog met besparen en start onze sim only vergelijker.

Sim only vergelijken

Op simonlypagina.nl kunt u eenvoudig en snel alle sim only abonnementen met elkaar vergelijken. Wilt u graag een nieuw sim only abonnement of bent u benieuwd op u momenteel te veel betaalt? Start dan snel de vergelijker!

Vergelijk sim only abonnementen
Top 5 Populaire abonnementen