Verschillende formaten simkaarten

Geplaatst op 23-03-2015 08:23

Verschillende formaten simkaarten

Er zijn een aantal verschillende formaten simkaarten beschikbaar, welk formaat simkaart je nodig hebt is afhankelijk van het type telefoon die je hebt. Zo zijn er drie verschillende formaten simkaarten, dit zijn de ‘normale’ simkaart, de micro-simkaart en de nano-simkaart. De ‘normale’ simkaart is de grootste simkaart en de nano-simkaart is de kleinst beschikbare simkaart. Alle simkaarten hebben hetzelfde geheugen, namelijk 64KB (Kilobyte). Bij de aanschaf van een telefoon is het dan ook altijd belangrijk om te kijken welk formaat simkaart je nodig hebt en hier eventueel voorbereidingen voor te treffen.

De simkaart

Een simkaart is een kaart waarop de gegevens staan van de aansluiting voor het gebruik van een GSM-netwerk. Dankzij de simkaart kun je gebruik maken van het mobiele netwerk, kun je bellen, sms’en en internetten en kun je ook gebeld worden. Iedere simkaart heeft namelijk een eigen nummer, dit is het nummer waarop jij bereikbaar bent voor andere mensen met een telefoon. Daarnaast biedt een simkaart ook de ruimte voor het bijhouden van een adresboek, je kunt je contacten dus opslaan op de simkaart. Het voordeel hiervan is dat je bij de overstap naar een nieuwe telefoon gewoon nog al je contacten hebt en dat je deze niet hoeft over te zetten.

Verschillende formaten

Het formaat van de simkaart die nodig is, is afhankelijk van het type telefoon. De fabrikant van een telefoon beslist welk formaat dit is. Je kunt in een telefoon geen ander type simkaart doen, er past namelijk altijd maar 1 formaat in de telefoon. Zoals eerder al aangegeven zijn er drie verschillende formaten simkaarten, namelijk de normale, micro en nanosimkaart. Welk type simkaart je nodig hebt staat altijd in de handleiding van de telefoon weergegeven en vaak kun je deze informatie ook vinden op de sticker die onder de batterij van de telefoon zit.

Wat als ik een ander formaat heb?

Wanneer je niet het juiste formaat simkaart hebt is dit geen groot probleem, je kunt het formaat van de simkaart namelijk makkelijk veranderen. Het ‘verkleinen’ van je simkaart zou je eventueel zelf met een schaar kunnen doen als je recht kunt knippen. Mocht je toch liever zeker weten dat het goed gaat dan kun je vaak ook terecht bij een GSM winkel. De GSM winkels hebben vaak speciale gereedschappen om de simkaart uit te knippen, vaak wordt hier een kleine vergoeding voor gevraagd.

Maar ook als de simkaart te klein is, kun je dit gemakkelijk oplossen. Je kunt hiervoor speciale plastic malletjes kopen waar je de simkaart in kunt ‘klikken’. Wanneer je bijvoorbeeld een nano-simkaart hebt, maar in de telefoon enkel een micro-simkaart past, dan kun je een ‘nano-naar-microsimkaart’ mal kopen. Deze malletjes zijn vaak bij een GSM winkel te krijgen of kan besteld worden op internet.

Probeer nooit een kleine simkaart alsnog in een groter simkaartslot te stoppen. Wanneer je een te kleine simkaart te ver doorduwt, bestaat er namelijk de kans dat deze er niet meer uit te halen is of dat het simkaartslot beschadigd raakt.

Sim only vergelijken

Op simonlypagina.nl kunt u eenvoudig en snel alle sim only abonnementen met elkaar vergelijken. Wilt u graag een nieuw sim only abonnement of bent u benieuwd op u momenteel te veel betaalt? Start dan snel de vergelijker!

Vergelijk sim only abonnementen
Top 5 Populaire abonnementen