De voordelen van een sim only abonnement

Geplaatst op 22-03-2015 10:06

De voordelen van een sim only abonnement

Steeds meer mensen in Nederland nemen een sim only abonnement. Dit is de variant van een telefoonabonnement, maar dan zonder telefoon. Je krijgt dus enkel de simkaart geleverd met hierop een aantal belminuten, sms berichten en een internetbundel. Het grote voordeel van een sim only vergeleken met een telefoonabonnement zijn de kosten, deze zijn namelijk een stuk lager!

Dat de kosten voor een sim only abonnement lager liggen dan een telefoonabonnement is logisch te verklaren aangezien de telefoon zelf niet gefinancierd wordt. Wanneer je een telefoonabonnement met een telefoon koopt, betaal je deze namelijk af gedurende de gehele contractsduur. Als het ware heb je dus een lening bij de aanbieder van het telefoonabonnement, de aanbieder wil hier natuurlijk wel wat voor terugzien en dus betaal je als consument een hoger maandbedrag. Dit is bij een sim only abonnement niet het geval aangezien er geen telefoon wordt gefinancierd. Je betaalt dus enkel voor het gebruik van de simkaart, dit is stukken voordeliger.

Goedkopere toestellen

Zeker in de huidige markt kun je relatief goede telefoons kopen voor zeer scherpe prijzen. Voor €200 kun je tegenwoordig al een telefoon hebben met prima specificaties, zelfs voor consumenten met hoge eisen. Dergelijke bedragen kunnen consumenten dan vaak ook wel in één keer betalen zonder dat deze door een aanbieder van een telefoonabonnement moet worden gefinancierd. Aangezien er dus geen lening hoeft te worden aangegaan is de consument er onder de streep een stuk voordeliger op uit.

Voordelen sim only

Een ander groot voordeel aan een sim only abonnement is het eenvoudig aanpassen van de bundels en het feit dat sim only abonnementen vaak maandelijks opzegbaar zijn. Je zit dus niet meer voor langere tijd vast aan een abonnement van 1 of 2 jaar. Ook kun je gemakkelijk op ieder moment een nieuw toestel kopen en hoef je niet te wachten op een verlenging van je telefoonabonnement. Met een sim only abonnement ben je dus heel vrij.

Sim only vergelijken

Er zijn in Nederland veel spelers op de markt actief die sim only abonnementen aanbieden, dit zorgt voor lagere prijzen en vormt zo een groot voordeel voor de consument. Het loont dan ook om als consument regelmatig te vergelijken of er betere deals beschikbaar zijn. Op deze website, simonlyspot.nl, kun je eenvoudig alle sim only abonnementen met elkaar vergelijken. Nadat je hebt opgegeven wat je minimale eisen zijn wat betreft het aantal belminuten, sms’jes en MB’s zoekt ons systeem naar de beste deals.

Overstappen

Het overstappen naar een sim only abonnement is erg makkelijk en je hebt eigenlijk nergens omkijken naar. Zo kun je gewoon je ‘oude’ telefoonnummer behouden en is het vaak niet eens nodig om je oude contract op te zeggen. Veel aanbieders van sim only abonnementen hebben namelijk een gratis overstapservice, zij regelen voor jou dat je oude contract wordt opgezegd. Het overstappen is dus erg eenvoudig en loont in veel gevallen ook de moeite. Gemiddeld kunnen mensen €40 per jaar besparen op hun telefoonkosten door over te stappen, en dat voor nog geen 5 minuten werk!

Sim only vergelijken

Op simonlypagina.nl kunt u eenvoudig en snel alle sim only abonnementen met elkaar vergelijken. Wilt u graag een nieuw sim only abonnement of bent u benieuwd op u momenteel te veel betaalt? Start dan snel de vergelijker!

Vergelijk sim only abonnementen
Top 5 Populaire abonnementen