Internetten in het buitenland

Geplaatst op 22-03-2015 08:11

Internetten in het buitenland

Desondanks de vele verhalen en waarschuwingen komt het tegenwoordig toch nog regelmatig voor, mensen die voor hun internetverbruik in het buitenland een gigantische rekening op de deurmat krijgen. De rekeningen die mensen ontvangen voor het gebruik van hun mobiele internet in het buitenland variëren van honderden euro’s tot zelfs wel duizenden euro’s in extremere gevallen. Zorg er dus voor dat dit jou niet kan overkomen! In dit artikel kun je hier meer over lezen.

Wanneer je een telefoonabonnement hebt (kan natuurlijk ook een sim only abonnement zijn), dan zit hier waarschijnlijk ook een internetbundel bij. Hierdoor kun je gebruik maken van mobiel internet, hoeveel internet je mag gebruiken wordt bepaald in het aantal MB’s (Megabytes). Een megabyte is een bepaalde hoeveelheid data, anders gezegd geeft een megabyte het aantal enen en nullen aan. Omdat de één meer internet gebruikt dan de ander, zijn er verschillende internetbundels op de markt beschikbaar. Hoe meer MB’s je wilt, hoe meer je gaat betalen. In Nederland kun je deze MB’s overal verbruiken, maar in het buitenland wordt dit een ander verhaal! Je betaalt namelijk voor het aantal MB’s dat je hebt verbruikt in het buitenland.

Wanneer je naar het buitenland gaat, bijvoorbeeld voor een vakantie, dan zul je het Nederlandse netwerk verlaten. Je telefoon zal zich dan gaan aanmelden op een ander netwerk. Welk netwerk dit is, is afhankelijk van de afspraken die jouw provider heeft gemaakt met de buitenlandse netwerken. Het aantal MB’s wat je met een Nederlands abonnement hebt aangeschaft mogen alleen in Nederland verbruikt worden. Dit heeft te maken met het feit dat een Nederlandse provider jou dat aantal MB’s dan vanuit zijn eigen netwerk kan aanbieden. Wanneer je echter naar het buitenland gaat, dan zal jouw telefoon verbinding maken met een ander netwerk. Je zult dan moeten betalen voor je verbruik aan het netwerk waar je op dat moment gebruik van maakt, je hebt immers de Nederlandse provider betaald om gebruik te maken van zijn netwerk, niet het netwerk van het buitenland! Het buitenlandse netwerk zal de gemaakte kosten doorrekenen aan jouw eigen provider, jouw eigen provider rekent deze vervolgens weer door naar jou. Jouw provider fungeert hier dus enkel als tussenpersoon.

Wanneer je naar het buitenland gaat is het dus verstandig om je internet helemaal uit te schakelen zodat deze onmogelijk nog verbinding kan maken met het buitenlandse netwerk. Veel telefoons hebben echter ook de mogelijkheid tot het uitschakelen van ‘dataroaming’. Dataroaming betekent het gebruik maken van buitenlandse netwerken voor internet. Wanneer dataroaming op je telefoon is uitgeschakeld dan zal de telefoon direct stoppen met het verbruiken van internet zodra je het Nederlandse netwerk verlaat.

Het is echter ook mogelijk om een speciale internetbundel aan te schaffen voor gebruik in het buitenland, er zijn een aantal Nederlandse aanbieders die deze mogelijkheid ook bieden. Zoek dit van te voren wel goed uit wat de kosten hiervan zijn en wat je maximaal mag verbruiken!

Het verbruik van internet op een buitenlands netwerk zijn vaak extreem hoog, dit omdat de buitenlandse netwerken een flinke vergoeding willen hebben voor het verbruik. Veel consumenten zijn de dupe van deze belachelijke kosten, niet iedereen is zich hier namelijk van bewust. De buitenlandse netwerken lijken dus bewust misbruik te maken van onwetende consument, gelukkig steekt de Europese Unie hier een stokje voor en zullen de tarieven in de toekomst flink omlaag gaan of wordt het rekenen van hogere kosten zelfs verboden.

Sim only vergelijken

Op simonlypagina.nl kunt u eenvoudig en snel alle sim only abonnementen met elkaar vergelijken. Wilt u graag een nieuw sim only abonnement of bent u benieuwd op u momenteel te veel betaalt? Start dan snel de vergelijker!

Vergelijk sim only abonnementen
Top 5 Populaire abonnementen