Robin Mobile echt onbeperkt internet?

Geplaatst op 20-03-2015 11:38

Robin Mobile echt onbeperkt internet?

De Nederlandse aanbieder van sim only abonnementen Robin Mobile adverteert momenteel al een tijdje met een écht onbeperkte internetbundel. Robin Mobile is hiermee de eerste Nederlandse aanbieder van sim only abonnementen met een onbeperkte hoeveelheid MB’s. Maar zitten er echt geen addertjes onder het gras? Is onbeperkt ook echt daadwerkelijk onbeperkt? In dit artikel lees u daar meer over.

Het is de welbekende slogan van Robin Mobile: “écht onbeperkt internet”. Maar hoe onbeperkt is onbeperkt eigenlijk? Volgens Robin Mobile kan iedereen praktisch onbeperkt gebruik maken van internet zonder addertjes onder het gras. Echter zijn er wel een aantal regels verbonden aan het verbruik van internet en is ook de snelheid van het internet aanzienlijk lager dan die van andere (niet onbeperkte) sim only aanbieders. Er lijken dus toch wel een aantal nadelen te zitten aan het onbeperkte internet van Robin Mobile.

Allereerst de regels. Robin Mobile stelt dat het internet alleen door jezelf mag worden gebruikt en dat je deze ook alleen maar voor je mobiele telefoon mag gebruiken. Het gebruiken van het internet voor bijvoorbeeld je laptop door je telefoon als hotspot te gebruiken is dus niet toegestaan. Dit is dan eigenlijk ook wel logisch aangezien het dataverbruik bij het internetten op een laptop vaak veel meer data vergt dan op een mobiele telefoon. De slogan “écht onbeperkt internetten” is hiermee dus nog niet ontkracht. Echter valt er in de algemene voorwaarden wel te lezen dat enkel “normaal gebruik” van mobiel internet is toegestaan. Hieronder vallen het surfen op internet, luisteren van muziek en bekijken van video’s. Het is dus niet toegestaan om grote hoeveelheden data te downloaden, hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan het downloaden van films, software etc. Hiermee lijkt de slogan “écht onbeperkt” dus ontkracht. Je kunt namelijk onbeperkt gebruik maken van internet, zolang je je maar aan de voorwaarden van Robin Mobile houdt.

Waar de grens wordt getrokken wat betreft het aantal MB’s dat je maandelijks mag verbruiken is niet duidelijk, hier gaan Robin Mobile namelijk niet op in in zijn algemene voorwaarden. Hiermee is nog niet duidelijk geworden hoe Robin Mobile bijvoorbeeld omgaat met klanten die dagelijks veel streamen (meer dan 2 uur), ziet Robin Mobile dit als ‘normaal gebruik’? En wat gaat Robin Mobile doen met de klanten veel meer verbruiken? Er zijn dus nog een aantal onduidelijkheden. Mogelijk is Robin Mobile zelf ook nog aan het expirimenteren, ze zijn immers de eerste aanbieder van een sim only abonnement met onbeperkt internet op de markt.

Een ander groot nadeel aan Robin Mobile is de zeer lage internetsnelheid, voor het goedkoopste abonnement namelijk 0,8 Mbps (Megabit per seconde). Deze snelheid is dermate laag dat het streamen van een video met enige kwaliteit niet zal lukken, ook het streamen van muziek zal alles behalve soepel verlopen op deze lage snelheden. Vergeleken met 4G internet dat een gemiddelde snelheid van 25 Mbps heeft, liggen de internetsnelheden van Robin Mobile meer dan een factor 25 lager. Robin Mobile biedt ook sim only abonnementen aan met hogere internetsnelheden, echter zul je dan ook wel meer moeten gaan betalen. De hoogste internetsnelheid die Robin Mobile momenteel biedt is 8,2 Mbps.

Sim only vergelijken

Op simonlypagina.nl kunt u eenvoudig en snel alle sim only abonnementen met elkaar vergelijken. Wilt u graag een nieuw sim only abonnement of bent u benieuwd op u momenteel te veel betaalt? Start dan snel de vergelijker!

Vergelijk sim only abonnementen
Top 5 Populaire abonnementen