Goedkoop bellen en internetten met een voordelige sim only aanbieding

Geplaatst op 08-10-2020 11:18

Goedkoop bellen en internetten met een voordelige sim only aanbieding

Een sim only aanbieding kan ervoor zorgen dat je heel goedkoop kunt bellen en internetten met je smartphone. Als je nog geen nieuwe telefoon wilt, of als je deze zelf aanschaft, kun je voor bedragen onder de 10 euro al een sim only abonnement afsluiten. Het hangt er natuurlijk van af wat je met je telefoon wilt doen. Wil je een royale belbundel, of juist veel Gigabytes aan internet, dan betaal je vanzelfsprekend meer dan wanneer je eisen wat minder hoog zijn. Maar door te kiezen voor een sim only aanbieding ben je vrijwel altijd voordelig uit.

Vergelijken kan veel geld besparen

Het is altijd aan te raden om aanbiedingen voor sim only te vergelijken. Zelfs bij dezelfde provider zijn er verschillen en is het dus goed opletten waar je voor kiest. Voordat je een beslissing neemt over je abonnement is het daarom belangrijk om voor jezelf te bepalen wat je nodig hebt. Als je vrijwel altijd gebruik kunt maken van wifi, thuis of op je werk of van een openbaar netwerk, dan hoef je niet zo veel GB’s data te bestellen. Als je bijna nooit belt, omdat je je contacten vrijwel altijd spreekt via diensten als Messenger, Zoom, Skype en Facebook, dan is het zinloos om veel belminuten in te kopen. Zodra je voor jezelf je bundel hebt bepaald, kun je gericht zoeken naar een goede aanbieding.

Hoe lang loopt je sim only abonnement?

De meeste sim only aanbiedingen lopen een jaar of twee jaar. Als je voor een tweejarig abonnement kiest ben je vaak goedkoper uit. Dat is logisch, want hierdoor bind je je langer aan een provider en is deze dus gegarandeerd van inkomsten. Tussentijds een abonnement opzeggen en overstappen naar een andere aanbieder is meestal geen goed idee, want hierbij worden vaak hoge kosten in rekening gebracht wegens het openbreken van een lopend contract. Denk dus wel goed na of je het abonnement echt wilt en of je het voor 1 of voor 2 jaar wilt afsluiten. Soms kun je bij je eigen provider wel tussentijds overstappen, bijvoorbeeld als je lopende contract bijna afloopt en er op dat moment een goedkoper alternatief is omdat de prijzen in de loop van de tijd zijn gedaald. Bij sommige aanbieders kun je je abonnement tussentijds naar boven of naar beneden bijstellen als je behoefte is veranderd, bijvoorbeeld meer of minder data of meer of minder belminuten.

Een sim only abonnement wordt niet als langlopende verplichting gemeld bij het BKR

Als je een sim only aanbieding afsluit, dan heeft dit geen gevolgen voor andere financiële producten zoals

 • Een hypotheek
 • Een doorlopend krediet
 • Een aankoop op afbetaling
 • Een persoonlijke lening
 • Anders is dit als je een abonnement inclusief telefoon afsluit. Dit wordt, als de telefoon meer kost dan 250 euro, namelijk bij het BKR in Tiel gemeld als langlopende verplichting. Dit kan dus gevolgen hebben als je een financieel product wilt afsluiten. Houd hier rekening mee als je een beslissing neemt over je volgende abonnement.

  Sim only vergelijken

  Op simonlypagina.nl kunt u eenvoudig en snel alle sim only abonnementen met elkaar vergelijken. Wilt u graag een nieuw sim only abonnement of bent u benieuwd op u momenteel te veel betaalt? Start dan snel de vergelijker!

  Vergelijk sim only abonnementen
  Top 5 Populaire abonnementen