Verwachtingen van de nieuwe iPhone SE 2020

Geplaatst op 11-05-2020 08:59

Verwachtingen van de nieuwe iPhone SE 2020

Na vol verlangen gewacht te hebben op de lancering van de nieuwste iPhone, is hij er dan eindelijk: de opvolger van de iPhone, die over de uiterlijke kenmerken van de iPhone 8 beschikt. Wij nemen je mee naar de verwachtingen die hieraan vooraf gingen, vertellen je of het toestel eenmaal na de lancering aan deze verwachtingen voldoet en geven je mee of dit toestel een do or don’t is.

De voorafgaande verwachtingen

iPhone 9 of iPhone SE 2020?

Dankzij Macotakara, een bekende blogger die gesproken zou hebben met een persoon die werkzaam is voor Apple, had Apple de SE-lijn niet door willen zetten, waardoor de waarschijnlijkheid van de iPhone 9 als naam voor het nieuwe toestel sterk toenam en de kans op de naam iPhone SE aanzienlijk afnam. Volgens Apple fans leek dit echter geen logische stap, gezien het feit dat Apple de iPhone 9 in zekere mate al overgeslagen heeft door de lancering van de iPhone X die in 2017 uitgebracht werd, na de lancering van de iPhone 8. Na de lancering van het nieuwe toestel, de Apple iPhone SE, bleken de trouwe Apple fans het wederom bij het goede eind te hebben, want het nieuwe toestel gaat schuil onder de naam Apple iPhone SE.

Draadloos opladen

Geruchten gingen dat de iPhone SE 2020, die recent gelanceerd, werd op de iPhone 8 zou lijken, en niets is minder waar. Wederom beschikt het toestel over een glazen achterkant, die tevens resulteert in een draadloze oplaadmethode die in de vele behoeften van Apple fans voorziet. De mogelijkheid tot draadloos opladen bleek namelijk een goed alternatief, en was al snel zeer geliefd. Alle iPhones, waaronder de nieuwe Apple iPhone SE, beschikken op deze manier over een draadloos oplaadbare ondersteuning, waarbij het bekende oplaadkabeltje verleden tijd is. Hoe je je toestel draadloos oplaadt? Leg jouw toestel op een Qi-lader, waarna deze automatisch, draadloos van de nodige dosis energie wordt voorzien. Uiteraard neemt dit niet weg dat het toestel gewoon zal beschikt over de oplaadpoort die we gewend zijn, maar ditmaal door middel van een Lightning Adapter.

Geen koptelefoonaansluiting

Doordat de iPhone 9/SE2 beschikt over een fysieke oplaadpoort door middel van een Lightning Adapter, in plaats van de traditionele koptelefoon aansluiting die we gewend waren, valt de traditionele koptelefoon aansluiting wederom weg. De mogelijkheid om jouw koptelefoon direct aan te sluiten op jouw toestel werd bij de lancering van de iPhone 7 geschrapt, waardoor je gedwongen bent, gebruik te maken van een Lightning-adapter of een draadloze koptelefoon om zo alsnog muziek te kunnen luisteren met het toestel.

Wederom het iPhone 8-model

De Apple iPhone SE beschikt wederom over het iPhone 8 formaat dat destijds erg in de smaak viel. Niet alleen wil dit zeggen dat het toestel over de dikkere schermranden aan zowel de boven- als onderkant zal beschikken voor extra bescherming van het toestel, maar ook beschikt deze wederom over een 4,7 inch-lcd-scherm.

Scherm geproduceerd door LG

Omdat LG al vaker schermen voor de voorgaande iPhones ontwikkelde, zal het niet als een verrassing komen dat ook het scherm van de iPhone 9/SE2 wederom geproduceerd is door LG. Het scherm, dat 4,1 inch is, beschikt daarmee over een groter scherm, dan de eerste SE deed.

Terug naar Touch ID

Omdat het toestel het ontwerp van de iPhone 8 heeft, kan deze in tegenstelling tot de voorgaande iPhone, niet unlocked worden door middel van Face ID, maar enkel door Touch ID. Een goede blik in de camera is dus niet langer nodig, maar het topje van je vinger dan weer wél.

Niet drie camera’s, maar één.

De kosten voor dit toestel wenste Apple zo laag mogelijk te houden, waarin ze ditmaal zijn geslaagd. Deze kostenvermindering resulteert dan ook in de nodige bezuiniging op de camera, waardoor het toestel niet drie camera’s, maar gewoon weer één camera bevat. Hoewel het toestel daarmee, in tegenstelling tot de iPhone 11, zijn veelzijdigheid en uniciteit verliest, is de camera, dankzij de nieuwe camerasoftware van een bedrijf uit Cupertino, wél gewoon van goede kwaliteit.

A13-chip en opslagcapaciteit

Eveneens als in de iPhone 11 en de iPhone 11Pro, heeft de nieuwe Apple iPhone SE tegen alle verwachtingen in, de A13-chip van Apple. Deze processor zorgt ervoor dat het toestel nog jaren vooruit kan met de nieuwste apps en games en maakt het toestel daarmee ook direct energiezuiniger, waardoor de accuduur langer mee zou moeten gaan. Wat de opslag betreft zou je kunnen kiezen uit 64GB, 128GB en 265GB. Waar de verwachtingen van de prijs van het toestel werd geschat op 460 euro, heb je tegen die verwachting in het nieuwste toestel voor maar 432 al tot je beschikking!

Sim only vergelijken

Op simonlypagina.nl kunt u eenvoudig en snel alle sim only abonnementen met elkaar vergelijken. Wilt u graag een nieuw sim only abonnement of bent u benieuwd op u momenteel te veel betaalt? Start dan snel de vergelijker!

Vergelijk sim only abonnementen
Top 5 Populaire abonnementen