Verborgen voordelen van een sim only abonnement

Geplaatst op 21-04-2020 07:39

Verborgen voordelen van een sim only abonnement

Dat een sim only abonnement voordeliger is dan andere telefoonabonnementen, dat weten de meeste gebruikers wel. De vele andere voordelen die dit type abonnement met zich meebrengt, worden niet altijd even goed belicht. Het is daarom goed om eens te bekijken welke mogelijkheden het afsluiten van sim only jou biedt. Zo kan je bijvoorbeeld veel meer flexibele met je bel- en internetgedrag omgaan. Terwijl ook het gebruik van een telefoon op een hele andere manier kan. Het is goed om deze pluspunten eens wat meer te belichten.

Nergens aan vast zitten

Een voordeel van sim only abonnementen dat zelden genoemd wordt, is dat je nergens aan vast zit. Vaak wordt de nadruk gelegd op de gemakkelijke opzegbaarheid en op het ontbreken van een verplichte telefoon bij het abonnement. De vrijheid gaat echter nog veel verder. Zo ben je ook niet verbonden aan allerlei diensten en services die bij andere abonnementen wel in het pakket worden gestopt. Het zijn juist dit soort zaken die de prijs opdrijven. Ook wanneer je er geen gebruik van maakt. Het is fijn om dit allemaal niet mee te hoeven nemen. Op die manier heb je alleen maar meer vrijheid als gebruiker.

Wisselen van telefoon

Een sim only abonnement is niet perse aan een toestel gebonden. Dit is bekend. Dat maakt het gemakkelijker om regelmatig te wisselen. Er zijn talloze situaties te bedenken waarin het gebruik van een ander toestel is aan te raden. Verblijven op een vakantiepark is daar een voorbeeld van. Op vakantie neem je waarschijnlijk liever niet je nieuwste toestel mee. Het is dan fijn om je abonnement gewoon te kunnen gebruiken in een ouder toestel dat je voor dit soort situaties apart hebt gehouden. Zonder dat je de vorm van gebruik hoeft te veranderen. Dat is met andere abonnementen niet net zo goed mogelijk.

Meer inzicht in je gedrag

De kosten die je maakt met een sim only abonnement, zeggen ook echt iets over jouw gebruik van communicatiemogelijkheden. Waar in andere gevallen ook zo is dat een groot deel van de kosten bestemd is voor dure telefoons die erbij geleverd worden, is dat bij dit type abonnement niet het geval. Dit levert je allerlei inzichten op over de wijze waarop je belt en waarop je mobiel data verbruikt. Aan de hand daarvan kan je eventueel ook veranderingen aanbrengen. Doordat de abonnementen flexibel zijn, kan je alle kanten op hiermee en bijvoorbeeld een sim only met onbeperkt internet nemen.

Meebewegen met veranderingen

Een ander voordeel dat niet altijd even goed belicht wordt, is dat het beter mogelijk is om mee te bewegen met veranderingen in jouw leven. Wanneer je meer zakelijk gebruik gaat maken van je telefoon, dan kan je bijvoorbeeld meer data in je bundel opnemen. Is het echter juist belangrijk om je moeder te kunnen bellen in moeilijke tijden? Dan is het net zo goed mogelijk om te zorgen dat de nadruk op de belminuten komt te liggen. Zo kan je altijd zorgen dat je optimaal gebruikmaakt van de communicatiemiddelen die je geboden worden. Dit is wel zo gemakkelijk.

Sim only vergelijken

Op simonlypagina.nl kunt u eenvoudig en snel alle sim only abonnementen met elkaar vergelijken. Wilt u graag een nieuw sim only abonnement of bent u benieuwd op u momenteel te veel betaalt? Start dan snel de vergelijker!

Vergelijk sim only abonnementen
Top 5 Populaire abonnementen